**17 Belediye Meclis üyesi ile Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye sarayı önünde kurulan “Haydi Batman. Kürsü Senin, Söz Senin” platformuna yüzlerce kişi akın etti. 

KÜRSÜ BU KEZ SEÇMENİN
Belediye Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam 21 seçilmişin görevinden alınmasına Batmanlı seçmen tepkili. Dün  10.00’da Belediye sarayı girişinde kurulan kürsüde; “İrademe sahip çıkıyorum, Hukuk dışı uygulamalara hayır diyenler, İrademe dokunma diyenler, Darbeye karşı boyun eğmeyeceğiz diyenler, Her şeye rağmen Barış diyenler ve Benim de söyleyecek sözüm var diyorsan gel kürsüde sahip çık” parolasıyla hareket ettiklerini belirten Platform sözcüleri; “Mesai bitimine kadar kürsüde herkese söz hakkı tanıdık” dediler.


KÜRSÜDE KONUŞAN KONUŞANA
Aralarında Üniversiteli gençler, işçiler, emekçiler, öğrenciler, taşeronlar, sağlıkcılar, eğitimciler, hukukçular, işsizler ve bazı seçmenlerin de “Benimde söylecek sözüm var” deyip kürsüde konuştuğunu söyleyen Platform Sözcüleri, şöyle devam ettiler; “Mesainin ilk gününde Belediye sarayı önünde kurduğumuz kürsüye beklenilenin üzerinde ilgi oldu. 7’den 77’ye herkes hukuksuz uygulamalara tepkisini dile getirdi.”


Editör: TE Bilişim