**Batmanlı doktor Ozan Tezdiğ, 7 yıl önce Fas’ta tanıştığı ABD-Los Angeleslı Daisy O’Bryan ile Batman’da nikah masasına oturdu. Genç çiftin 6 farklı ülkeden arkadaşları da düğüne katıldı. Kültür mozağinin yansıdığı düğünde konuklar, yöreye ait halk oyunlarına ayak uydurmaya çalıştı. Batman, son yılların en renkli düğününe ev sahipliği yaptı

FAS’TA TANIŞTILAR, BATMAN’DA EVLENDİLER
7 Yıl önce Fas’ta sörf kursunda tanışan Batmanlı Ozan Tezdiğ ile ABD-Los Angeleslı Daisy O’Bryan, Batman’da nikah masasına oturdu. Batman’daki bir kır düğün salonunda düzenlenen düğüne çiftin Norveç, Almanya, Fransa, Çin, ABD ve Belçika’dan arkadaşları da katıldı. Kültür mozaiğinin yansıdığı düğünde farklı kültürlerdeki konuklar Türkçe, Kürtçe ve İngilizce şarkılar eşliğinde eğlendi. Kemençe ekibinin de yer aldığı düğünde konuklar bol bol halay çekti. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı düğünde damadın babası İbrahim Tezdiğ, konukları üç dilde selamladı. Avrupa’nın birçok noktası ile Türkiye’nin farklı illerinden düğüne katılanlara teşekkür eden Tezdiğ; “Dünyanın birçok yerinden konuklarımız burada. Hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık 7 yıl önce Fas’ta başlayan arkadaşlıkları düğünle sonuçlandı. Çok mutluyuz. Burada hoşgörü ortamı oluştu. 6 Farklı ülkenin vatandaşlarıyla bir arada olmak bizim için ayrıca mutluluk verici” dedi.

DÜNYAYI GEZDİLER, BATMAN’DA NİKAH KIYDILAR
İstanbul Cemil Taşçıoğlu Devlet Hastanesinde görevli Batmanlı doktor Ozan Tezdiğ ile Sanat ve kariyer danışmanı Los Angeleslı Daisy O’Bryan, duygularını ise Batman Çağdaş’a anlattı. Fas’ta tanıştıklarını belirten Daisy O’Bryan; “Fas’ta tanıştıktan sonra yılda üç kez birçok ülkeye seyahatler yaptık. Küba, Meksika, Avrupa ülkeleri ve Türkiye’yi gezdik.7 Yıl sonra ise evleniyoruz. Mutluyum. Türkçe ve Kürtçe dilini de biraz öğrendim” dedi.

SÖRF KURSUNDA BAŞLAYAN AŞK
Eşi Daisy ile tanışma sürecini anlatan doktor Tezdiğ ise; “Daisy, ABD-Los Angelesli. Orda okyanus var, her gün sörf yapıyorlar. Fakat sörf yapmayı bilmiyordu. Ben de Batman’dan Fas’a sörf kursuna katılmıştım. Daisy, sörf yapmayı bilmiyordu. Ben orada iki hafta önceden antrenman yapmıştım. Biraz daha deneyimliydim. Kendisi sörf yapmayı bilmiyordu, ben de kendisine bizim oralarda her gün sörf yapıyoruz ve kendisine öğretebileceğimi söyledim. O da inandı. Öyle tanıştık ve arkadaşlığımız ilerledi. Daha sonra kardeşim, Daisy ve arkadaşlarımızla birlikte dünyanın çeşitli yerlerine seyahatler yaptık” diye konuştu.

6 ÜLKEDEN VATANDAŞLARLA HALAY HALKASI
Kır düğününde 6 ülkenin vatandaşları da yöreye özgü halay ve şarkılarla eğlendi. Kürtçe şarkıların yanı sıra Türkçe ve İngilizce şarkılarla da renkli anlara sahne olan düğün geç saatlere dek sürdü. Batman’da düğün yapmaktan mutlu olduklarını belirten Ozan Tezdiğ, şöyle konuştu: “Düğünü İstanbul’da yapmak daha kolaydı. Fakat biz burada akrabalarımız ve dostlarımızla bir arada olmak istedik. Bağlarımızın kopmaması adına burada düğünü yaptık. Yurtdışından birçok insan ilk kez Batman’a geldi. Zor oldu tabi ama güzel oldu. Eşim Batman’ı benden daha fazla sevmeye başladı. Mutluyuz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim