** Bir süredir petrol sahalarında eylemlerini sürdüren TPIC işçileri, bu kez Türkiye Petrolleri park sahasındaki F-200/14 kulesini işgal etti. Gece 21.00’den 04.00’e kadar kulede eylem yapan işçiler, “Batman, petrol emekçisine sahip çık” sloganı attı.

 

** Güvenlik görevlilerinin müdahale hazırlığında bulunduğu işçileri, Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik güçlükle ikna etti. İşçiler: “Bize 1 yıla kadar işinizde olacaksınız denildi ama birkaç gün sonra iş akitlerimizin fesh edilecek. Buna izin vermeyeceğiz” dediler.

 

KULEYİ İŞGAL ETTİLER
Aylardır işlerine yeniden dönmek için mücadelelerini sürdüren TPIC işçileri, önceki gece Türkiye Petrolleri (TP) sahasındaki F-200/14 kulesini işgal etti. Akşam 21.00 saatlerinde kuleye çıkan yaklaşık 50 işçi, ‘Batman, petrol emekçisine sahip çık’ ve ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı. Eylem nedeniyle Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’ne araçlar alınmadı. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik’in de destek verdiği işçiler, TP’nin üst yönetimi ve siyasetçilerlerin, sorunlarına duyarsız kaldıklarını belirtti.

 

“BİZİ DİLENCİ HALİNE GETİRDİLER”

Yıllardır TPIC’e hizmet verdiklerini belirten işçiler: “Ocak 2015 tarihinden beri bizi asgari ücrete bağladılar. Ne yazık ki dilenci haline getirildik. Yıl sonuna kadar sözleşmelerimizin süreceği belirtildi. Aylardır hak arayışındayız. Başta Ak Partili vekiller ve TP yönetimi, sorunun çözümü için söz verdiler. Ancak seçim biter bitmez sözleşmelerimizin fesh edileceği gündemde. Daha önce 30 Haziran, şimdi de 11 Temmuz’da sözleşmelerimizin fesh edileceği belirtiliyor. Bu duruma izin vermeyeceğiz” dediler.

 

TEKİK: “SÖYLENTİLER YALANLANMADI”

İşçilerin yanında olduklarını belirten Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ise şöyle konuştu: “Batman TPIC işçisi, Türkiye işçi snıfının da onuruna sahip çıktı. Metal işçisini de selamlıyor, dayanışıyor. Batman halkından da petrol emekçisine sahip çıkmasını bekliyor. Biz de bu eylemi yürekten selamlıyoruz. Bu eylemin nedeni işçilerin bugün-yarın iş akitlerinin fesh edileceğine yönelik söylentilerdir. Bu söylentiler TP yönetimi ve siyasetçiler tarafından da yalanlanmadı. Bu süreçte TP yönetimi ve siyasetçilerle görüştük. Tabi bize resmi bir belgeyle iş akitlerinin fesh edileceği açıklanmadı ama aldığımız duyumlar işçilerin iş akitlerinin 11 Temmuz tarihi itibariyle son bulacağı yönünde. Umarım bu söylentiler asılsızdır.”

 

ÖZDEMİR-TEKİK GÖRÜŞMESİ
Eylem gece saatlerine dek sürmesi ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahale hazırlığında bulunması üzerine Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik ve Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesi sonrası TOMA araçları alandan ayrıldı. Ak Partili Özdemir’in sorunun çözüm konusunda ilgili Bakanlıklarla temasta olduğu öğrenilirken, işçilerin eylemi de 04.00’te son buldu.

Editör: TE Bilişim