* Sağlık çalışanlarının plaket töreninin ardından 440 yatak kapasiteli yeni hastanede incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, "Salgında iyi durumdayız. İki hastane birleştirilip Araştırma-İhtisasa dönüştürülüyor" dedi.

"TEDBİRLERİ SIKI TUTACAĞIZ"

Korona virüsü salgınında Batman'ın vaka sayısının düştüğüne işaret eden Vali Hulusi Şahin, tedbirleri gevşetmeyeceklerini söyledi. Salgınla ilgili ilk günkü mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Vali Şahin, “Salgınla etin mücadele verirken, herkesten de bu süreçte destek bekliyoruz. Batman, iyi günler geçiriyor. Diğer illere göre iyi durumdayız. Özellikle ev denetimleri artırıyoruz. Daha önce yüzlerce hasta sokakta dolaşıyordu. Denetimlere ağırlık verince bunu önlemiş olduk. Ayrıca sigara yasağının olduğu bölgeler olan Gülistan Caddesi, Elma Sokağı, Alo Tevşo pazarı, Cumhuriyet meydanı ve yolcu duraklarında sigara içme yasaklandı. Denetimleri her geçen gün artırıyoruz" diye konuştu.

"ARALIK AYININ İLK HAFTASINDA AÇILACAK"

Bölge Devlet Hastanesi ile 440 yatak kapasiteli yeni hastanenin birleştirip Araştırma-İhtisas Hastanesi’nin adını alacağını kaydeden Vali Şahin, şöyle devam etti: "Yeni hastanemizin mobilyaları geliyor. Büyük olasılıkla Aralık ayının ilk haftasında hastanemizi açmış olacağız. Milletvekilimizin dediği gibi mevcut Bölge Hastanemiz ile yeni hastane birleştirilecek. Sağlık Bakanlığı Araştırma İhtisas hastanesine yönelik teklifimize olumlu karşılamıştı. Bu hastane Çocuk Hastanesi adını almayacak." Yeni hastanede beraberindeki yöneticilerle incelemelerde bulunan Vali Şahin, 23 Çocuk sağlığı hasta polikliniğinin olduğu bölümü gezdi ve bazı eksikliklerin giderilmesi için de İl Sağlık Müdürü Dr. Pamukçu'ya talimat verdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim