*Batman’da Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen ATP Challenger Turnuvası'na 17 ülkeden katılan tenisçiler 42 bin 500 Euroluk ödül için raket salladı.

 

*TPAO Batman Bölge Müdürlüğü içinde bir dönemler Jandarma İstihbarat Teşkilatı tarafından kullanılan binadan kalan alanda düzenlenen turnuva'nın ilk müsabakasında Zambialı Mark Fynn ile karşılaşan Alman Stefan Memxka kazandı.

ULUSLAR ARASI ÖDÜLLÜ TURNUVA

Türkiye Tenis Federasyonun Batman’da ilk kez düzenlediği uluslar arası ödüllü tenis turnuvası 17 ülkeden 50 tenisçi katıldı. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü içinde bulunan ve 1990'lı yıllarda JİTEM tarafından kullanılan binanın yakılmasından sonra geriye kalan alan tenis kortuna dönüştürüldü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen yıl temelini attığı ve 1 yıl gibi kısa sürede yapımı tamamlanan tenis kortunda ATP Challenger turnuvası düzenlendi. 42 bin 500 ödüllük turnuvaya turnuva’ya aralarında Rusya, Ukrayna, Zambia, Bosna Hersek, İtalya, Belçika ve Almanya’nın da bulunduğu bazı ülkelerden 17 tenisçi katıldı.

 

TURNUVA PAZAR’A KADAR SÜRECEK

Turnuvanın bir hafta süreceğini belirten turnuva Direktörü Özgür Ergündem, şöyle dedi: "Türkiye'de İstanbul, İzmir, Mersin ve Trabzon’'dan sonra uluslar arası çaptaki tenis kortunun yapıldığı Batman'da ilk uluslar arası tenis turnuvasını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Batman’da Avrupa standartlarında bir tesis var. Turnuvaya beklenilenin üzerinde ilgi var. 17 ülkenin ödüllü tenisçilerine dereceye girenlere toplam 42 bin 500 Euro ödülü verilecek. Batman’daki tesis tek kelimeyle 4 büyük ildeki tenis kortlarını aratmıyor. Hatta Avrupa standartlarında."

İLK MAÇ ALMAN-ZAMBİALI TENİSÇİLERİN

Batman'da 12 Nisan tarihine kadar sürecek ATP Challenger turnuvasının ilk maçında Alman Stefan Memxka ile Zambialı Mark Fynn karşı karşıya geldi. Çekişmeli karşılaşmanın galibi Alman Stefan Memxka oldu. İkinci maçta da Türkiye Tenis takımından Tuna Altunkaya, Bulgar rakibini yenmeyi başardı.

 

KORKU VE ESARET YERİNDE TENİS

JİTEM kurucusu Arif Doğan'ın Batman'da görev yaptığı dönemde TPAO Bölge Müdürlüğü'nde kurduğu Koruma Bölüğü'nde yapılan uluslar arası standartlarındaki tenis kortu, esaret dolu günleri de geride bıraktı. Batmanlı sporseverler, şöyle konuştu:
"7 yıl öncesine kadar TPAO tesislerindeki Jitem'e ait Koruma Bölüğü'nün olduğu bölgeye kimse korkudan yanaşamıyordu. Korku ve esaretin olduğu alanda şimdi uluslar arası tenisçilerin raketleri konuşuluyor. 17 ülkeden ödüllü tenisçileri burada görmek bizi gelecek için umutlandırıyor."

Editör: TE Bilişim