**Batman kent merkezindeki 150 ticari taksici, trafik sigorta poliçelerinin 1000 Tl’den 3000 TL ‘ye çıkartılmasına yönelik protesto eylemini sürdürme kararını aldı. Ticari taksi sahipleri; “Türkiye’de trafik poliçelerinin en yüksek olduğu il Batman’dır. Bu haksız uygulamayı protesto etmeye devam edeceğiz” dediler.

TAKSİCİLER “MAĞDURUZ”

 Batman’daki ticari taksiciler, önceki gün protesto ettikleri trafik sigortası poliçe ücretlerine yönelik eylemlerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini söylediler. Batman kent merkezinde taksicilik yapan 150 ticari taksi sürücüsü, trafik poliçelerinin artırılmasına anlam veremediklerini belirttiler. Geçen yıl 1000 TL olan sigorta poliçe ücretlerinin 4000 TL’ye çıkmasının büyük bir haksızlık olduğunu belirten sürücüler; “Böyle giderse mesleğimizi terk edecek hale geleceğiz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştular.

 

“POLİÇE BEDELLERİ GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

Ticari taksi işletmecileri şöyle konuştular; “İddia ediyoruz,Türkiye’de trafik sigorta poliçelerinin en yüksek olduğu illerden biri Batman’dır. Sigorta ücretlerinin keyfi uygulamasının mağduru biz oluyoruz. Geçen yıl 1000 TL olan poliçe ücretlerinin bu yıl 4000 TL’ye dayanması kabul edilemez bir durumdur. Poliçe bedellerinin gözden geçirilmesini istiyoruz. Sesimizi yükseltmek için şehir turu yaptık. Bu haksız uygulama bitene kadar bir dizi eylem yapacağız.” 

Editör: TE Bilişim