** 150 Kayıtlı taksicinin üye olduğu Batman Ticari Taksiciler Derneği, yüksek sigorta ücretlerine dikkat çekmek için Turgut Özal bulvarında klakson eylemi gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Evren Yıldız: “Artık iş yapamaz hale geldik. Sesimize kulak verilmezse kendimizi de araçlarımızı da yakacağız” dedi.

 

TAKSİCİLER ÖFKELİ
Sigorta şirketlerinin bölge illerine uyguladığı yüksek poliçeler nedeniyle Batman’daki taksiciler sokağa döküldü. Batman Ticari Taksiciler Derneği, basın açıklaması ve klakson eylemi gerçekleştirdi. Batman Park AVM önünde taksicilerle toplanan

Dernek Başkanı Evren Yıldız: “Birçok sıkıntımız var. Belediye ile yer ve durak sıkıntısı yaşıyoruz. Önemli sorunumuz ise araç vergileri ile sigorta poliçelerinin yüksek olmasıdır. Artık iş yapamaz duruma geldik. Üyelerimizin çoğu taksilerini krediyle aldı. Ancak yüksek poliçeler nedeniyle belimiz büküldü. 700 liralık bir sigorta poliçesi 4500 liraya çıktı” dedi.

 

“KENDİMİZİ YAKACAĞIZ”
Toplumu rahatsız etmeden eylemlerini sürdüreceklerini belirten Yıldız, şöyle devam etti: “Sesimiz duyulmadığı takdirde eylemlerin dozunu artıracağız. Gerekirse kendimizi ve araçlarımızı yakacağız. İlgili merciler sesimizi duysun, hakkımızı arasın. Sigorta poliçelerinin 7-8 kat artması mantık işi değil. Yöneticilerin sorunlarımıza duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı.” Açıklamanın ardından 30 civarında taksi Turgut Özal bulvarında klakson eylemi gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim