**Batman’da 9 şubeyle 600 istihdam sağlayan Şahmar Marketler zinciri, 150 dönümlük alanda tarım ve hayvancılık projesinin ilk etabını hayata geçti.

**Arazilerinde bazı tarım ürünlerinin ekildiğini ve bir süre sonra hasada başlayacaklarını belirten Şahmar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şah Taşkıran; “Etaplar halinde üretime başladık. Tüm etaplar devreye girdiğinde 150 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

“KENDİ ÜRÜNLERİMİZİ YETİŞTİRECEĞİZ”
Batman markası Şahmar, üretime yönelik projesini hayata geçirdi. Batman-Kurtalan sınırındaki 150 dönümlük alanda tarım ve hayvancılık projesinin ilk etabı hayata geçti. Biber, marul, maydanoz ve salatalık gibi ürünlerin 16 dönümlük kapalı alanda yetiştirildiğini belirten Şahmar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şah Taşkıran; “150 Dönümlük arazide ilk etap çalışmayı hayata geçirdik. Bundan böyle kendi ürünlerimizi yetiştireceğiz. Buradaki toprak oldukça verimli. Organik ürünleri yetiştirerek halkımıza sunacağız. Tarımın yanı sıra alanın yaklaşık 30 dönümlük alanında hayvancılık projesini gerçekleştireceğiz. Büyük ve küçükbaş çiftlikleri kuracağız” dedi.

60 MİLYON TL’LİK PROJE
Etaplar halinde hayata geçecek projenin istihdama katkı sunacağına da dikkat çeken Taşkıran, şöyle devam etti; “Tarımı tamamen damlama sistemiyle gerçekleştiriyoruz. Son sistem üretim modeliyle hem tarımda hem de hayvancılık alanında faaliyetlerimiz olacak. Bu alanda toplamda 7 projemiz hayata geçecek. Hem doğrudan üretimde olacağım hem de istihdama katkı sunacağız. Proje tamamlandığında yaklaşık 60 Milyon TL’ye mal olacak ve yaklaşık 150 kişiye istihdam alanı sağlanmış olacak.” Öte yandan Taşkıran ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra basın mensuplarını iftarda ağırladı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim