**Vali Hulusi Şahin, Belediye’deki 1 yıllık görev sürecini geniş katılımlı basın toplantısıyla değerlendirdi. Tüm çabalarının Batman’ı hak ettiği yere getirmek olduğunu belirten Vali Şahin; “Tüm çabamız; ekmeği büyütmek ve şehri büyütmek. 90’lı yıllar, Batman’ın kaybettiği yıllar. Terör nedeniyle Batman, on yıllar kaybetti. Kaybettiğimiz yılları kazanmalıyız, tüm çabamız bu” dedi.

**Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mehmet Demir’in, ‘15. Kata çıkabilen merdivenli itfaiye alacaklardı, nerde?’ sorusuna da yanıt veren Vali Şahin; “Aracı yok biliyorduk, sonra baktık ki varmış. İzmir’de rehinmiş. 1 Milyon lira tamir ücretini vermedikleri için İzmir’de rehin tutulmuş. Parasını ödeyip, Belediye’ye kazandırdık” diye konuştu.

“90’LAR, BATMAN’IN KAYIP YILLARI”
Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Belediye’de geçen bir yıllık görev süresini basın toplantısıyla değerlendirdi. Ahmet Güneştekin Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Ak Parti  İl Başkanı Akif Gür, Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir, STK temsilcileri, muhtarlar, yaygın ve yerel medya mensupları katıldı. Projelerin sinevizyon eşliğinde yansıtıldığı toplantıda konuşan Vali Şahin; “Bir yıl içerisindeki tabloyu ortaya koymaya çalıştık. Tüm çabamız Batman’ı hak ettiği yere getirmek ve Batmanlının hakkını Batmanlıya verebilmek. Tüm çabamız ekmeği büyütmek ve şehri büyütmek. Batman’ın tanıtımında bir eksiklik olduğunu hepimiz biliyoruz. Tabi bunun uzun yıllara dayanan birçok nedeni var. Ancak Batman’ın ilk 40 yılı gerçekten inanılmaz hızlı olmuş. Fakat 1990’ların başına gelindiğine o baş döndürücü büyüme ve gelişme maalesef durmuş. Çünkü 90’lar Batman için gerçekten acının, kanın ve gözyaşının yılları olmuş. Terör örgütlerinin cirit attığı bir dönem ve o yıllar kayıp yıllar” dedi.

“KAYBOLAN YILLARI KAZANMAK İSTİYORUZ”
Başkanvekili Şahin, şöyle devam etti; “O yıllarda Gaziantep neyse Batman da oydu. Fakat geçen yıllarda Gaziantep fersah fersah büyüdü. Çünkü Batman terör nedeniyle Batman on yıllar kaybetti. Değerli kardeşlerim işte bizim hedefimiz bu kaybolan on yılları tekrar kazanabilmek. Artık Batman’ın gündeminde terör yok. Türkiye’nin en huzurlu, güvenli ve geleceği umutla bakan şehirlerinden biri Batman’dır. Kaybettiğimiz yılları kazanmalıyız. Tüm çabamız bu. El birliğiyle tüm kurumlar olarak hedefimiz bu.”

“BİRÇOK ALANDA DEV ADIMLAR ATILIYOR”
Batman’ın birçok alanda dev adımlar attığına da işaret eden Şahin; “Bir yılda gördüğünüz işler sadece Belediyenin var olduğu işler, yoksa Bakanlıklarımızın yaptığı devasa faaliyetler var, onları buraya almadık. Örneğin ikinci Millet bahçesi için Cumhurbaşkanımıza talepte bulunmuştuk. Devasa bir proje. Külliye projesiyle birlikte dev bir alan Batmanlıların hizmetine sunulacak. Burada Fernas ailesine, Nasıroğlu ailesine de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılıyor. Yine 500 yataklı Devlet Hastanesi projemiz, önemli. Batman pek çok alanlarda dev adımlar atıyor. Bu dev adımlar kaybettiğimiz yılların kazanılması içindir. Herkes el birliğiyle çalışıyor. Bazıları bu projelerin gerçekleşmesine inanamıyor. 182 Milyon TL borç ödediğimizi, aynı zamanda milyonlarca yatırım yaptığımızı akılları almıyor. Biz ekmeği büyütmek için çalışıyoruz. Artık terör bitti ama şehrin sorunları bitmedi. En büyük sorunumuz tabi ki işsizlik. Ekmeği büyüteceğiz, iş imkanlarını arttıracağız ki geleceğe umutla bakalım” dedi. 

“İTFAİYE ARACI REHİNMİŞ…”
Toplantıda yapılan ve yapılacak olan birçok projeye dikkat çeken Vali ve Belediye Başkanvekili Şahin, geçtiğimiz günlerde basın toplantısında itfaiye aracıyla ilgili iddiada bulunan görevden uzaklaştırılan Mehmet Demir’e de yanıt verdi. Vali Şahin, şunları söyledi; “15. Kata çıkabilen merdivenli itfaiye alacaklardı nerde diye sormuşlar. Söylemeyecektik ama kendileri istediler; doğrudur alacağız dedik. Çünkü yok biliyorduk, sonra baktık ki varmış. İzmir’de rehinmiş. 1 Milyon lira tamir ücretini vermedikleri için İzmir’de Belediyenin 42 metre uzunluğundaki araç rehinmiş. Şehrin en büyük ihtiyacı olan bir araç. Varlığını öğrenene kadar zaman geçti. Hemen borcunu ödedik ve son Kristal Park yangınında da görev yaptı. Şimdi yeni araçların siparişler verdik, itfaiye teşkilatını daha da güçlendireceğiz.”

“KİMSEYE ÖNYARGIYLA BAKMAYIZ”
Vali Şahin, sözlerini şöyle tamamladı; “Bizler hiçbir yapıya ve konuya önyargıyla bakmayız. Şehrin menfaatine olan her şeyi devam ettiriyoruz. Örneğin biz geldiğimizde katı atık depolamayla ilgili sözleşmeyi önceki yönetim imzalamış, baktık belediyenin menfaatine. Dolaysıyla bunu devam ettirdik. Onlar sadece sözleşmeye imza atmıştı. Biz aylarca uğraştık, yıllarca çıkmayacak işleri tamamlayıp tesisin hayat bulmasını sağladık.  Yanlışları da düzelttik. Özellikle sporla ilgili her şeye büyük bir hınçla yaklaşmışlar. Spor Müdürlüğünü kaldırmışlar, spor tesislerini bakımsızlığa terk etmişler. Hepsinin onarımlarını yaptık, Spor Müdürlüğünü kurduk. Şu anda binlerce gencimiz belediyeye ait tesislerden istifade ediyor. Belediyenin her bir kuruşunu titizlikle harcıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim