**Batman-Beşiri karayolunda Kösetarla köyü yakınlarındaki kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e çıktı. Aynı aileden 4 kişi Karayün köyünde, diğer araç sürücüsü ise Asri mezarlığına toprağa verildi.

BABA-OĞUL  AYNI KAZADA
HAYATIN KAYBETTİ
Batman-Beşiri karayolunda önceki gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükselirken, yaralanan 7 kişinin ise Batman’daki hastanelerde tedavileri sürüyor. Batman kent merkezinden 9 kilometre uzaklıktaki Kösetarla köyü yakınından geçen Batman-Beşiri karayolunda Beşiri’den gelen 26 yaşındaki Agit Turhan yönetimindeki 72 BB 649 plakalı özel oto ile Siirt yönüne gitmek isteyen 39 yaşındaki Turan Görnü yönetimindeki 72 BC 663 plakalı hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada iki araç sürücüsü de hayatını kaybederken, ticari araç sürücüsü Turan Görnü’nün 7 yaşındaki oğlu Mustafa Görnü ile yengesi 2 çocuk annesi 30 yaşındaki İclal Görnü ve 16 yaşındaki yeğeni Helin Danış kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Araçta yaralanan 7 kişinin ise Batman’daki hastanelerde yoğun bakımda olduğu belirtildi.

DÖRDÜNÜN MEZARI YAN YANA
Siirt’te inşaat boyacılığı yapan 39 yaşındaki Turan Görnü, hafta sonu yakınlarını görmek için Batman’ın Karayün köyüne misafir gelmişti. Yengesi 30 yaşındaki İclal Görnü, 7 yaşındaki oğlu Mustafa ile 16 yaşındaki Helin Danış’ı Siirt’e götürmek isterken, Batman çıkışında trafik kazası geçirdi. Batman Bölge Devlet Hastanesinde otopsileri yapılan Görnü ailesinden 4 kişi Karayün köyündeki mezarlıkta kalabalık bir kitlenin katılımıyla gözyaşlarıyla toprağa verildi. Büyük kızını kaybeden 4 çocuk babası 40 yaşındaki Enver Danış, cenaze töreninde tabuta sarıldı. Büyük kızını kaybetmenin şokunu yaşayan Danış: “Büyük kızım Helin yuvamdı, her şeyimdi. O’nu kaybetmenin şokundayım, ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi. Feci kazada hayatını kaybeden diğer araç sürücüsü evli bir çocuk babası Agit Turhan ise Batman’ın Asri mezarlığına toprağa verildi. Kazada yaralana 7 kişi sağlık durumlarının ciddi olduğu öğrenildi. (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim