** 40. Turizm haftasında Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Türk Sanat Müziği korosu, “Gönülden Şarkılar” konseriyle konuklara keyifli anlar yaşattı. Batman, Yozgat, Mersin ve Diyarbakırlılardan oluşan koro, ‘kültür mozaği’ görüntüsü verdi.

GÜZEL GÖRÜNTÜLER
Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm haftası etkinlikleri kapsamındaki son konseri, ilgi gördü. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konferans salonundaki konsere Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, İl Afet Müdürü Feyzi Bakır, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ve kalabalık topluluk katıldı. Batman, Yozgat, Mersin ve Diyarbakırlılarında bulunduğu korodaki sanatçılar, şef Barbaros Kıroğlu ile birlikte söyledikleri şarkılara salondakilere keyfili anlar yaşattı.




KORONUN EN KÜÇÜĞÜ
Koronun en küçük yerel sanatçısı 9 yaşındaki Zeynep Yorka performansıyla alkış aldı. Korodaki İMKB Belde ilkokulu 2. Sınıf öğrencisi Zeynep Yorka şarkı söylerken, korodaki babası Ramazan Yorka ise çaldığı enstrümanıyla dikkatleri üzerinde topladı. Aslen Mersinli olan ve 3 yıldır Batman’da olan baba Yorka ve kızı Zeynep, konsere renk kattılar. Küçük Zeynep, solo performansında seslendirdiği ‘Samanyolu’ şarkısıyla alkış aldı.

DOKTORDAN ‘ANILAR’ ŞARKISI
Batman’da özel bir hastanede 2 yıldır görev yapan KBB doktoru Mehmet Şen, Türk Sanat Müziği’ne Batman’da ilgi duyduğunu söyledi. Koroda yer alan Yozgatlı doktor Şen, Coşkun Sabah’ın dillendirdiği ‘Anılar’ şarkısıyla alkış aldı. Doktor Şen; “Batman sanata ve kültüre ilgi duyan bir kent. Batman yaşanılabilecek bir kent. Sanat Müziğine burada ilgi duymaya başladım” dedi.



BANKACI MÜDÜR KORODA
Batman Şekerbank Şube Müdürü Murat Şahin de koroda dikkat çeken isimlerdendi. Teoman Alpay’ın bestelediği ‘Sevmekten kim utanır’ şarkısın söyleyen Diyarbakırlı Banka Müdürü Şahin, bankadaki müşterilerini de konserlere çekiyor. Bankadan kalan zamanını müzikle değerlendirdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu; “Bankacılık stresli bir meslek. Farklı alanlara yönelmenin yollarından biri de sanattır. Konserlerime banka da müşterilerimi de görünce memnun oluyorum. Düzenli olarak koronun çalışmalarına katılıyorum.” 


Editör: TE Bilişim