Mahalle muhtarı Mehmet Bars, okul alanına dönüştürülmesini istedikleri karakol ve lojman alanındaki eski ağaçların da hizarla kesildiğine anlam veremediğini belirterek: “Mahallemizde yoksulluk dizboyu. Karakol ve lojmanların tahliyesiyle birlikte birkaç saatte alanda ne varsa götürüldü” dedi.

KAPIŞILAN ENKAZ
Yaklaşık 70 yıl önce kentin en eski mahallesi olan İluh’taki Jandarma merkez karakolu ve lojmanlarının yıktırılması, dargelirli mahalle sakinlerini enkaz alanında toplattı. Sabah saatlerinde binanın yıkımıyla birlikte yoksul aileler, çocuklarıyla birlikte beton yığınları içindeki demir, tahta ve sac demirleri alabilmek için ter döktü. Kazma, kürek ve demir makaslarla alandaki inşaat malzemelerini toplayan dargelirliler arasında zaman zaman tartışma çıktı.


HURDACILARIN YÜZÜ GÜLDÜ
Üç katlı karakol binası ile çevresindeki lojmanların yıkımıyla birlikte İluh sakinleri başta olmak üzere çevredeki işsiz gençler de beton yığınları arasındaki demir, korkuluk ve tahtaları çıkartmak için adeta yarıştı. Hurdacılara demir kilosunu 80 kuruştan satacakları inşaat demirlerinin geçim kaynağı olduğunu söyleyen bazı aileler: “Genelde eski inşaatlarda geride kalan demirleri topluyoruz. Hurdacılara kilosunu ucuz bir fiyattan satıyoruz. En azından günlük yevmiyemizi çıkarıyoruz” dediler.


MUHTAR: “AĞAÇLARA YAZIK OLDU”

İluh mahalle muhtarı Mehmet Bars ise tahliyesi yapılan karakol alanındaki eski ağaçların hizarlarla kökünden kesilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etti. Muhtar Bars, şöyle konuştu: “Mahallemizde işsizlik çok. İnşaat atıkları içindeki demir ve tahtaların toplanmasına karşı değiliz. Ancak bahçedeki 50-60 yıllık ağaçlar bile kökünden kesilmesi bizi üzdü. Keşke o ağaçları koruyabilseydi. Yeni eğitim yuvasının yapılacağı o alanda ağaçlar korunabilirdi.”

Editör: TE Bilişim