**25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında, ‘il koordinasyon kurulu’ toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Şahin: “Başta erkekler olmak üzere bu ilkelliğe, bu cehalete ‘dur’ denmesi lazım. Özellikle erkekler olarak bizlerin bu hususta düşünmemiz, utanmamız gereken bir konu” dedi.

ŞİDDETE SIFIR TOLERANS
Batman Valiliği konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Başsavcı Ömer Mete, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Alay Komutanı İsa Çakmak, Başsavcı Ömer Mete ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Koordinasyon toplantısında konuşan Vali Şahin: “İçişleri Bakanlığımız ‘kadına şiddete sıfır tolerans’ parolasıyla 2020 eylem yılı ilan etmişti. Ancak 2020 yılında pandemiden dolayı gündemin değişmesi kamuoyunun ilgisini bir miktar dağıttı. Fakat biz kamu kuruluşları olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm Türkiye genelinde bu hususta başta Emniyet, Jandarma ve adli boyutta çalışmalar Sayın İçişleri Bakanımızın açıkladığı gibi mesafeler kat edildi. Kadına yönelik şiddette yüzde 20’ye yakın bir azalış söz konusudur. Ama bizim parolamız ‘Sıfır tolerans’ olduğu için yüzde 20’lik azalma da bizi tatmin etmeyeceği ortadadır.” Toplantıda yöneticilerin, turuncu maske takması da dikkat çekti.

“ERKEKLER OLARAK UTANMAMIZ LAZIM”
Kadına yönelik şiddeti sert bir dille dile eleştiren Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bir tek kadına daha şiddete tahammülüz yok. Bu hususta Batman’da da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çok yönlü, çok uzun bir mücadeledir. Sadece adli ya da kolluk görevlilerini ilgilendiren bir konu değil, toplumun tüm kesimlerinin başta erkekler olmak üzere bu ilkelliğe, bu cehalete ‘dur’ demesi lazım. Yeni yetiştirdiğimiz nesilleri de bir daha böyle bir konunun toplumun gündeminde olmayacağı, akla dahi gelmeyeceği bir şekilde yetiştirmemiz gerekir. Bu hususta hepimize çok ciddi görevler düşüyor. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var. Özellikle erkekler olarak bizlerin bu hususta düşünmemiz, biraz utanmamız gereken bir konu, o yüzden bizim daha fazla gayret göstermemiz gerekir. Ayrıca pasif iyilikten, aktif iyiliğe de geçmemiz lazım.” Öte yandan Vali Şahin, kadınların yardım isteme programı olan KADES uygulamasını telefonlarına indirmelerini istedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim