** Almanya’ya bir etkinliğe katılmak için gittiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ayağının tozuyla geldiği Batman havalimanında ‘yurtdışına kaçtı’ iddialarına yanıt verdi.

DEMİRTAŞ’IN YERİNE YÜKSEKDAĞ
‘Geleceğimizi konuşuyoruz’ programı kapsamında Batman’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ‘yurtdışına kaçtı’ iddialarına yanıt verdi. DTK-HDK Eş Genel Başkanlarıyla birlikte Batman’a gelmesi beklenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yerine Figen Yüksekdağ, yurtdışından Batman’a geldi. Havalimanı ve HDP il teşkilatının bulunduğu Dörtyol kavşağında gün boyu sıkı güvenlik önlemleri alındı. HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Başaran, Saadet Becerikli, HDP, DBP il yöneticileri ile Belediye Başkan vekili Hürriyet Kaytar’ın karşıladığı Yüksekdağ, daha sonra partililerle birlikte parti binasına geçti.


“TAM BİR REZALET”
15.45 Uçağıyla İstanbul’dan Batman Havalimanına inen Yüksekdağ, gazetecilerin sorularına kısa yanıt verdi. Yüksekdağ, şöyle konuştu; “Almanya’da bir programım vardı. Ayağımın tozuyla İstanbul aktarmalı uçakla Batman’a geldim. ‘Kaçtı’ şeklindeki iddialar tam bir rezalet. Gerekli yanıtı vereceğim.” 

Editör: TE Bilişim