** Batman Valiliği’nin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı kutlamaları Atatürk parkında yapıldı. Kutlamalarda taekwando ve judocu öğrencilerin gösterileri dikkat çekti.

** Kutlamalarda konuşan Batman Valisi Azmi Çelik: “Herkesin de şahit olduğu, içinde bulunmuş olduğumuz huzur ortamından, gelişmişlik seviyesinden rahatsız olanlar var. Huzurumuzu bozmak istiyorlar ama insanlarımız bunlara izin vermeyecektir” dedi.



SICAK BAYRAM
19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı kutlamaları, Batman’da Atatürk parkında 33 derece sıcaklıkta kutlandı. Renkli geçen kutlamalara Vali Azmi Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Başsavcı Kasım Tüten, Vali yardımcıları ve kurum-kuruluş temsilcileri katıldı. Kutlama programı kapsamında halka açık masa tenisi turnuvası, ebru atölyesi, resim sergisi ve el sanatları sergisini yöneticiler ilgiyle izledi. Etkinliklerde öğrencilerin karete, taekwondo, kick boks, güreş ve halk oyunları gösterileri, alkış aldı.



“HUZURUN BOZULMASI İÇİN
HER ŞEYİ YAPIYORLAR”
Kutlamalarda gösterileri izleyen Vali Azmi Çelik, daha sonra bazı çocuklarla sohbet etti. Çelik, şunları söyledi: “Bugüne kadar ülkemiz birçok zorluğun üstesinden geldi. Bugün bulunmuş olduğu seviyenin bundan 100 yıl öncesiyle karşılaştıramayacak derecede ve çok ileri, müreffeh bir düzeyde olduğunu hepimiz biliyoruz. Maalesef herkesin de şahit olduğu içinde bulunmuş olduğumuz huzur ortamından, gelişmişlik seviyesinden rahatsız olanlar, bu huzuru ve ortamı bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ülkemiz bu coğrafyasında yaşayan bütün insanlarımızla birlikte büyük bir ülkedir. Buna bu güne kadar izin vermediği gibi bugün de gelecekte de izin vermeyecek.  İnşallah hep birlikte aydınlık geleceklere çok daha mutluluk dolu, insanlarımızın Atatürk’ün belirtmiş olduğu muasır medeniyet sevisine erişeceği günleri birlikte yakalayacağız.” 


Editör: TE Bilişim