**Halkların Demokratik Partisi, 1 Kasım seçimleri için Batman’da ikinci kez daha aday değişikliğine gitti. İkinci sıra adayı olan Raci Bilici, memurluktan istifa etmeyince yerine önce HDP Genel Saymanı Zeki Çelik’i atayan seçim komisyonu bir kez daha Batman listesini değiştirdi. 7 Haziran seçiminde Mardin 4. Sıradan seçilen Mıhallemili Mehmet Ali Aslan, Batman 2. Sıra adayı oldu.

*HDP Batman 4. Sıra adayı olan Ali Atalan ise Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile yer değiştirdi. Atalan, komşu il Mardin’den 4. Sıra Milletvekili adayı gösterildi.

LİSTE 2 KEZ DEĞİŞTİ
1 Kasım seçimleri öncesinde Halkların Demokratik Partisi, Batman Milletvekili aday listesini ikinci kez değiştirdi. Memurluktan istifa etmeyen İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici’nin yerine önce HDP Batman Milletvekili ikinci sırasına HDP Genel Saymanı Zeki Çelik’i yerleştiren seçim komisyonu bir kez daha değişikliğe gitti. Bu kez aslen Midyatlı olan Mıhallemili Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ı Batman’ın 2. Sıra Miletvekilliğine aday gösteren HDP, dördüncü sıra adayı için bugün son rötüş yapacak. Batman 4. Sıra adayı Milletvekili Ali Atalan ise Mardin’de Milletvekili Aslan’ın yerine aday gösterildi. 

BİLİCİ; “ADAYLIK BAŞVURUM OLMAMIŞTI”
Diyarbakır’da öğretmenlik yapan İHD Şube Başkanı Raci Bilici, adaylık başvurusunun olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu; “Erken genel seçim için bir başvuru yapmamıştım. Listede olduğumu ben de sizler gibi sürpriz bir şekilde öğrendim. Beni bu listeye layık gören herkese teşekkür ederim. YSK’nın belirttiği tarihler arasında memurluktan istifa etmediğimden dolayı YSK adaylığımı iptal etti. Listede çıkarılmamın nedeni budur. Bu nedenle yerime bırakılan Vekil adayımıza ve diğer adaylarımıza başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim