** ‘Hayalimdeki Çin’ konulu resim yarışmasında Türkiye birincisi olan TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ümran Aydın, 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Çin’e gidecek.

RESİMLERİ İLKLERDE
Resimde Türkiye’de derece yapan TOBB Batman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ümran Aydın, ‘Hayalimdeki Çin’ konulu resmi ile Türkiye birincisi olmanın sevincini yaşadı. Merkezi İstanbul olan Kişisel Gelişim Merkezi’nin düzenlediğini desen yarışmasında da Türkiye birincisi olan Aydın, önümüzdeki günlerde İstanbul’da ödülünü alacak. Batman’ın 19 Mayıs mahallesinde oturan Ümran Aydın, resim yarışmalarında birinciliği kimseye kaptırmıyor. Resimde Türkiye’de bugüne kadar 10 birincilik alan Ümran Aydın’a bu kez Çin’den ödül geldi.

DÖNÜŞTE YİNE ÇİN’İ RESİMLEYECEK
‘Hayalimdeki Çin’ konulu yarışmada da Türkiye birinciliği elde eden Batman Güzel Sanatlar Lisesi Aydın, 28 Haziran-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında resim öğretmeni Evin Tekin ve idareci Mehmet Ek ile birlikte Çin’e gidecek. Dönüşte de ‘Gördüğüm Çin’ konulu resim çizecek olan Ümran Aydın’ın, Türkiye birinciliğine layık görülen eserinde bir elin içine ejderha ve Çin’in kültürünü yansıtan figürleriyle dikkatleri üzerine topladı. TOBB Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenleri, Ümran Aydın’ın derecelerdeki başarısına dikkat çekerek: “Geleceğin ressamı olan Aydın’ın başarısıyla gurur duyuyoruz” dediler. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim