* HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki bazı milletvekiylleriyle birlikte Batman'daki taziyelere katıldı. Önceki gün AK Parti lokali önünde öldürülen eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun oğlunun taziyesi ile Kobani'de hayatını kaybeden Bahar Tuğluk'un yakınlarına başsağılığı dileyen Demirtaş, "Gün artık kardeşlik, el ele verme günüdür" dedi.


ACILI AİLELERİ TESELLİ ETTİ

Beraberinde Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Eş Başkanları, HDP-DBP İl Eş Başkanları ile birlikte Batman'da taziyelere katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, acılı aileleri teselli etti. Partililerle birlikte Bayındır mahallesindeki Faqiye Teyran taziye evinde Kobani'de hayatını kaybeden Bahar Tuğluk'un yakınlarına başsağılğı dileyen Demirtaş, "Ailemizin başı sağolsun. Bu ne ilk, ne de son şehidimiz. Kölelik ve baskı altındaki halkın kaderi böyledir. Yıllardır bu kadar fedakarlıklar olmasaydı, ne parti olurdu ne de buraya gelinirdi. Bu halkın yüzbinlerce yiğit evladı var. IŞİD barbarına karşı mücadele veren yüzbinlerimiz var. Onların bize emanet ettiği insani değerlere toz kondurtmayacağız. Önemli olan sonuçtur, zafer elde etmektir. Bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. İnşallah en kısa zamanda bu acılar son bulacak. Artık gençlerimizin tabutunu taşımamak bize nasip olacak" diye konuştu.


ESKİ VEKİLE BAŞSAĞLIĞI

AK Parti Batman seçim lokali önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki Abit Nasıroğlu'nun taziyesinin yapıldığı Batman'ın Kayabağı köyündeki taziye evine giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ailenin önde gelen simalarından Reşat ve Necat Nasıroğlu kardeşler ile eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'na başsağlığı dileyen Demirtaş, İl Müftüsü Hasan Çağlar'ın duasından sonra söz aldı. Demirtaş, şunları söyledi; "Bir anne ve baba için bundan daha büyük bir acı olamaz. Ölüm şerbetini hepimiz tadacağız. Allah bize ölüm hakkını tanırken, sabır da veriyor. Kardeşlerimiz arasında can yakan bu tür olayların yaşanmaması için hepimiz çaba sarf etmeliyiz. Nasıroğlu ailesinin bu bölgede barışa katkı da yaptığını da biliyoruz. Ölüm önünde çaresizsek takdiri ilahındır. Gün artık kardeşlik, el ele verme günüdür. İnsanlık ve kardeşlik bakidir. Gönül bağıyla kardeşliğimizi sürdürmemiz gerekiyor. Nasıroğlu ailesi, bu olayı olgunlukla karşıladı. İnşallah hak ve adalet yerini bulur."

Editör: TE Bilişim