“EVLERDE ÇOK İYİ AĞIRLANDIK”
Rektör Prof. Dr. İdris Demir ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Bilimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Zehra Görkem Duran Gültekin’in editörlüğünde yayımlanan Batman Halk Kültürü kitabının tanıtım programı gerçekleştirildi. Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen programa, Vali Ekrem Canalp ile eşi Dr. Ayten Canalp, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, il yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları, akademik ve idari personel ile kaynak kişiler katıldı. Kitabın editörlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Zehra Görkem Duran Gültekin, Batman Halk Kültürü kitabının yayımlanmasından önceki derleme süreçlerinden bahsetti. Gidilen köylerde ve evlerde çok iyi ağırlandıklarını kaydeden Gültekin, Batman halkının cana yakınlığının ve misafirperverliğinin çok etkileyici olduğunu, derlemelerin bu sayede çok samimi havada gerçekleştirildiğini vurguladı.

“ŞEHİR-ÜNİVERSİTE BÜTÜNLEŞMESİ…”
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, şehir-üniversite bütünleşmesinin temel hedeflerinden biri olduğunu, “Batman Halk Kültürü Projesi”nin de bu doğrultuda hayata geçirildiğini ifade etti.  Kadim toprakların bir evladı olarak Batman’da doğduğunu ve burada yetiştiğini söyleyen Rektör Demir, çocukluğuna ve gençliğine dair en güzel, en kıymetli hatıraları bu güzel şehrin sokaklarında biriktirdiğini dile getirerek ahde vefayı, yokluk içinde dahi paylaşmayı, paylaşarak arttırmayı, öz değerlere sımsıkı tutunarak benliğe kavuşmayı bu topraklarda öğrendiğini belirtti. Rektör Demir: “Ciğerparelerim dediğimiz, evlatlarımızdan ayırmadığımız öğrencilerimizin, bu memleketin pırıl pırıl evlatlarının birinin bile hayatına dokunabilme, hayat yolunda onlara bir ışık tutabilme mutluluğuna nail olabilmek bizler için, her bir öğretim elemanımız ve Batman Üniversitesi personeli için inanın dünyalara bedeldir” dedi.

“HER ALANDA İŞ BİRLİKLERİ YÜRÜTÜYORUZ”
Rektör Demir, şöyle devam etti: “Şehrimizden güç aldığımız gibi bu çalışmalarla şehrimizi daha da güçlü kılmak istiyoruz. TÜPRAŞ, DİKA, KOSGEB ve TÜBİTAK’la yürütülen projeler kapsamında hem gençlerimiz, ciğerparelerimiz için iş istihdam alanları oluşturulmasına katkı sağlıyor hem de bilimsel niteliğimizi daha da kuvvetlendiren çalışmalarla yol alıyoruz. Batman Üniversitesi olarak 2022 yılı Şubat ayında müthiş bir organizasyonla ev sahipliğini yaptığımız, ulusal ve uluslararası camiada büyük beğeni toplayan ve etki yaratan Bilişim Kongresi’ni bu yıl 9-11 Şubat tarihleri arasında bir festivale dönüştürüyor daha da güçlü bir organizasyonla taçlandırmak ve gelenekselleştirmek istiyoruz. Batmanımızı tanıtmak, anlatmak ve literatüre daha zengin verilerle adeta nakşetmek adına 28-30 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlediğimiz Uluslararası Batman Sempozyumu’nda, Türkiye’den ve yurtdışından katılan çok saygın bilim insanlarının sunumlarıyla Batman, her yönüyle ele alınıp çok değerli sunumlarla konuşuldu. Bu kıymetli organizasyon yine üniversitemiz yayınevi tarafından e-kitap olarak yayınlanarak literatüre kazandırıldı.”

Editör: TE Bilişim