** Batman Kürt Demokratlar Platformu (KDP), Said Elçi ve arkadaşlarının 45. Yıldönümünde program düzenledi.  Anma programına katılan KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak: “Sait Elçi ve arkadaşları o dönemde siyasi bir cinayete kurban gittiler. Amacımız yaraları deşmek değil, yaraların kabuk bağlamasıdır. Herkesin geçmişten dersler çıkarması gerekiyor” dedi.

BATMAN’DA ANILDILAR
Batman Kürt Demokratlar Platformu (Platforma Demokraten Kurd), hafta sonu KDP’nin kurucusu Said Elçi, Mehmet Bege ve Abdulatif Savaş’ı, 45. Yıldönümünde andı. Programın düzenlediği salonda ‘Yurtseverliğin ve demokratlığın mihenk taşı Sait Elçi ve arkadaşlarını şehadetlerinin 45. Yıl dönümlerinde saygıyla anıyoruz’ dövizi asıldı. KDP’lilerin ilgi gösterdiği anmada konuşan Kürt Demokratlar Platformu Genel Başkanı Sertaç Bucak, Sait Elçi ve arkadaşlarının siyasi cinayete kurban gittiklerini söyledi. Bucak, şöyle devam etti: “45. Yıl önce partimizin o dönemki Başkanı, kurucusu Sait Elçi, arkadaşları Mehmet Bege ve Abdulatif Savaş, Kürtler arasında o dönemde bir siyasi cinayete kurban gittiler. Bu siyasi cinayet hem bizim hem de halkın üzerinde çok derin yaralar açtı” dedi.



“ACIYI YÜREĞİMİZE GÖMDÜK”
Bucak, sözlerini şöyle sürdürdü: “O olaydan sonra hiçbir zaman için Kürtler arasında herhangi bir çatışma ve düşmanlığın olmaması için bu acıyı yüreğimize gömdük. Anma toplantısının amacı da bir kez daha Elçi ve arkadaşlarının şehadetini anmak ve geçmişteki deneyimlerden ders çıkarmaktır. İnsanların siyasi görüşleri ne olursa olsun, önemli olan insanların haklılıkları, dostane ve medeni bir şekilde tartışmasıdır. Siyasi olarak görüşlerini benimsemediğiniz kişileri öldürerek, yok ederek o görüşleri ortadan kaldıramazsınız. Geçmişin eksiklerinden dersler çıkartılıp ve önemli olan arkadaşlarımızı anmaktır. Yani amacımız yaraları deşmek değil, yaraların kabuk bağlanmasına daha çok yardımcı olmaktır. Bu nedenle bu programı düzenledik.” Öte yandan programa konuşmacı olarak katılan KDP’li Derweşe Sado da programda söz alarak, Sait Elçi ve arkadaşlarıyla yaşadıkları anıları anlattı.



Editör: TE Bilişim