** Dünyaca ünlü Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin, 8 yıl aradan sonra İstanbul’da sergi açtı. Güneştekin’in, nesneler üzerinden bellek politikalarının doğasına baktığı işlerinden oluşan son yıllardaki en kapsamlı kişisel sergisi ‘Hafıza Odası’na girdik.

“SONRAKİ KUŞAKLARA BELGE KALSIN”
Uluslararası sanatçımız Ahmet Güneştekin’in son yıllardaki en kapsamlı kişisel sergisi ‘Hafıza Odası’ Pilevneli Mecidiyeköy’de sanatseverlerle buluştu. Geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleşen sergiyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda tanınmış isim gezdi. Gazetemiz yöneticisi ve Editörümüz Barış Arslan’ın da gezdiği ‘Hafıza Odası’ 26 Ocak tarihine kadar sanatseverlere açık olacak. Sergiyi sanatseverlere anlatan Güneştekin: “Sergi, sonraki kuşaklara belge olarak kalsın istediğim eserleri içeriyor. Geçmişi bugüne taşıyorum” diyor.

26 OCAK’A KADAR AÇIK OLACAK
Güneştekin, şöyle devam ediyor: “Bir kaç senedir işlediğim temalarda ölümsüzlük kavramı var. Sergimin en önemli parçası hayalimdeki cenneti canlandırdığım ‘Cennet Kimin?’ eseridir. Aşağıdaki salonda ise trajedi var. Sanatçılar yaşadıkları dönemin tanığıdır. Sergiyi gezerken sanki başka bir sanatçının yaptığı işleri ilk kez görüyormuşum gibi heyecanlanıyorum. Hafıza odası, Türkiye'nin 100 yıllık hafızasını ve belleğini sorgulayan bir sergi.” Öte yandan Pilevneli Mecidiyeköy’deki sergi, 26 Ocak’a kadar devam edecek. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim