Hasankeyf 1. Uluslararası Turizm ve Gastronomi Festivali’ne bugün başlayacak etkinliklerle start alıyor. Ünlü gastronomi uzmanları ile sanatçı Cengiz İmren’in katılacağı festival Pazar akşamına dek sürecek

İLK KEZ DÜZENLENİYOR
Hasankeyf ilçesinde Batman Valiliği, Batman Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi ve DİKA iş birliğinde 1. Uluslararası Turizm ve Gastronomi Festivali düzenleniyor. 21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Batman'a özgü lezzetleri dünyaya tanıtmak amacıyla yapılacak olan gastronomi buluşmasına ünlü şefler katılacak. Sanatçılar, gurmeler ve usta şeflerin katılacağı etkinlikte dünyaca ünlü paraşütçü Hasan Kaval ve ekibi de gösteri düzenleyecek.

KONSER BU AKŞAM 21.00’DE
Ünlü paraşütçü Kaval’ın bugün 07.00-11.00 saatleri arasında yapacağı gösteriyle başlayacağı etkinlikler, ünlü gurme-şeflerin yemek yapımı ve Batman Üniversitesi öğrencilerine yönelik buluşmasıyla devam edecek. Saat 14.00’te ise altın ödüllü yemek yarışması düzenlenecek. Vali Ekrem Canalp’ın da katılacağı etkinlikler, Hasankeyf kamp etkinliğiyle sürecek. Akşam 20.00’de ise ışıklı flyboard gösteri yapılacak. 22.00’de ise Batmanlı ünlü sanatçı Cengiz İmren sahne alacak. Etkinlikler, Pazar günü sona erecek.

Editör: TE Bilişim