**Batman’da son aylarda hızla yükselen daire fiyatları dikkat çekerken, yeni yükselen villaların fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Gültepe ve Çamlıtepe gibi mahallelerde yeni daire fiyatlarına 800-900 Bin TL, Tılmerç bölgesindeki villalara da 2-3 Milyon TL isteniyor. Bazı vatandaşlar; “Denizimiz ve gölümüz yok ama daire fiyatları Batı illerindekilerle yarışıyor. İlgili kurumlardan manipülasyona izin verilmemesini istiyoruz” diyorlar

FİYATLAR DURDURULAMIYOR
Son zamanlarda daire fiyatlarının eleştiri konusu olduğu Batman’da yeni yükselen konutlara istenen uçuk fiyatlar, yeniden gündemde. Kentin gelişen semtlerinde daire fiyatlarının 800 ila 1 Milyon TL arasında değişmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Tılmerç bölgesinde ise villaların 2-3 Milyon TL’den satışa çıkması ‘Bu kadar da olmaz’ dedirtti. Batman’da hızla artan fiyatlarla ilgili Maliye başta olmak üzere ilgili kurumları göreve davet eden bazı vatandaşlar: “Açıkçası Batman’da özellikle bazı semtlerde ev almak hayal oldu. Ne denizimiz ne gölümüz ne de bol yeşil alanlarımız. Hiçbir manzarası olmayan ve 200 metrekareyi bile bulmayan dairelere ciddi rakamlar isteniyor. Fiyatlarının çoğunun manipüle edildiğine inanıyoruz” diyorlar.

“DENETLEYEN KURUM YOK MU?”
Batman’daki daire fiyatlarının Batı illerinin lüks semtlerindeki fiyatlarla yarıştığına da dikkat çeken vatandaşlar, şöyle devam etti: “Her alanda olduğu inşaat sektöründe de maliyetler arttı ama Batman’da farklı bir durum var. 130-160 metre kareyi bulmayan dairelere 1 Milyon TL’yi bulan rakamlar isteniyor. Kamuoyuna yansıyan villa fiyatları da ayrı bir tartışma konusu. 1 Yıl içinde 400 Bin bandındaki konut fiyatları 1 Milyonu buldu. İnşaat firmalarının istediği rakamlar ne kadar gerçekçi. Bu konuda ilgili kurumların çalışma yapmasını istiyoruz. Batı illerindeki lüks semtlerle yarışan fiyatlara  ‘dur’ denilmeli. Bu şartlarda Batman’da daire sahibi olmak artık hayal oldu.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim