**Aylardır işyerlerini kapatan kahveciler, ‘kademeli’ normalleşmede işyerlerinin önünde kurdukları seyyar tezgahlarda günlük yevmiyelerini ve kiralarını çıkarmanın derdinde.

KAHVECİLER ZORDA
Mesainin ilk gününde kademeli normalleşme başlarken, işyerlerini kapalı tutan kahveciler kurdukları seyyar çay ocaklarla yayalar ile çevredeki esnaflara çay satıyor. Aydın Arslan Caddesinde uzun yıllardır kahvecilik yapan Mehmet Solmaz, işyeri kirasını ödeyebilmek için seyyar tezgahını sokağa çıkarmak zorunda olduğunu söyledi. Haftalardır kapalı olan işyerinin ne zaman açılacağı konusunda umut ışığı göremediğini belirten Solmaz; “Ne yapacağımızı şaşırdık. Bayram sonrası birçok yer açıldı ama kahveci ve internet cafe esnafı unutuldu. Mecburiyetten seyyar tezgahlarda satış yapıyoruz” dedi.

“ESNAF NE KADAR DAYANACAK?”
Batman’da internet cafelerle birlikte bini aşkın kahveci ve çay ocağı esnafı olduğunu belirten Kahveciler Odası Başkan Yardımcısı Seyfettin Göneri ise şunları kaydetti; “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Kahveci esnafı haftalardır işyerine kepenk vurmuş durumda. Maalesef pandemi sürecinde en büyük sıkıntıyı kahveci esnafı çekti. Aylardır işyerleri kapalı olan esnafımız büyük bir umutla 17 Mayıs’ı bekliyordu ama yine üyelerimiz unutuldu. Kahvecilerin mağduriyeti nasıl önlenecek biz de bilemiyoruz. Kahveci esnafı pandeminin günahını çekmekten yoruldu artık. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Bazı üyelerimiz mecburiyetten tekrar seyyar tezgah kurdu.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim