**Batman’da 40 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan 68 yaşındaki engelli Kadir Memiş, engelleri çalışarak geçtiğini belirterek; “Hayat bizim içimizde. Biz hayatın içindeyiz” dedi.

“ENGELLİ OLMAK SORUN DEĞİL”
3 Aralık Dünya Engelliler gününde engellilerin ‘engelleri’ çalışarak atlatabileceğini belirten 40 yıllık ayakkabı tamircisi Kadir Memiş, anlamlı mesajlar verdi. Kendisini hiçbir zaman engelli görmediğini ifade eden 68 yaşındaki Memiş; “Her şeyden önce engeller, hayatın ritmini yakalamaya engel olmaz. Asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli geçmeyenlerdir. Hayat bizim içimizde, biz hayatın içindeyiz. Engelli olmak sorun değil, engel olmak sorundur” diye konuştu.

“YALNIZCA BİR GÜN DEĞİL…”
‘Yalnızca bir gün değil her gün engellilerin hatırlanması gerekiyor’ diyen Memiş, şunları kaydetti; “Batman’da 40 yıldır ayakkabı tamirciliği ile boyacılığı yapıyorum. Hiçbir zaman mesleğime ve hayata küsmedim. Kendimi de engelli görmedim. Toplumun engellilere engel olmamaları, destek olmaları gerekiyor. Engelli esnafa en azından vergi indirimi ya da Kredi faizlerinde indirim sağlanmalıdır.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim