**Batman Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki Tüketici Hakem Heyeti, geçen yıl Batman’da 6 bin 848 şikayet aldı. Şikayetlerden 5 bin 15’i tüketici lehine sonuçlandı. Batman Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Cemal Durceylan: “En fazla şikayeti bankacılık sektörü ve elektronik eşya sorunlarından aldık” dedi.

“ŞİKAYETLERİN ÇOĞU TÜKETİCİ LEHİNE”
Batman Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki Tüketici Hakem Heyeti, 2015’te 6 bin 848 tüketici şikayeti sonuçlandırdı. Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Cemal Durceylan, başvuru yapanlardan 6 bin 70’inin erkek tüketici olduğunu söyledi. Geçen yıl aldıkları 6 bin 848 şikayetten 5 bin 15’inin tüketici lehine sonuçlandığını da ifade eden Durceylan: “En fazla şikayetler bankacılık sektörü ile elektronik eşyalardan oldu. Şikayetlerin 4 bini bankacılık sektöründen geldi” dedi.

SON ÜÇ AYDA 1.574 BAŞVURU
2016 yılının ilk üç ayında 1.574 şikayet aldıklarını da kaydeden Durceylan, şöyle devam etti: “Şikayetler konusunda hassas çalışıyoruz. Uzmanlık isteyen alanlarda bilirkişilere başvuruyoruz. 3 Bin 480 lira tutar kapsamındaki şikayetlere biz karar veriyoruz. Bu rakamın üstündeki şikayetler Tüketici Mahkemesi’ne gidiyor. Oradan çıkan kararın bizimle ilgisi yok. Bu yıl 1.574 şikayet aldık. Bu şikayetlerin 601’i tüketici lehine sonuçlandı. Mağdur olan insanların çoğu aldatıcı reklamlara itibar edenler. Tüketicilere tavsiyem bu tür reklamlara aldanmasınlar ve telefonla gelen banka taleplerine karşılık vermesinler.”

Editör: TE Bilişim