**Genç emlakçı Özdemir: “Bu sektördekilerin çoğunluğunu erkekler oluşturduğu için bazı çevrelerce yadırgandım. ‘Kadın emlakçı mı olur?’ dediler, evet olur dedim. Kadın isterse yapamayacağı iş yok” dedi.

“YAPAMAZSIN DEDİLER AMA…”
Batman’da özel bir firmada çalışan Evindar Özdemir, kentin ilk kadın diplomalı emlakçısı konumunda. Adana Çukurova Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi mezunu 24 yaşındaki Özdemir, tüm zorluklara rağmen mesleği en iyi şekilde icra ettiğini söyledi. Emlakçılık mesleğinin önemli ve ciddi bir meslek olduğunu belirten Özdemir: “Batman’da şu anda tek kadın emlakçıyım. Batman, çok hızlı gelişen bir şehir bu sektörde yeterli kadın emlakçı olmaması bir eksiklik. Bu alanda eksikliği gördüm ve emlakçılık bölümünü tamamladım. Genelde çevremden ‘Kadın emlakçı mi olur?’ yönünde. Evet, kadın emlakçı da olur, isterse her şey mesleği de yapar. ‘Sen yapamasın’ diyenlerle çok karşılaştım. Önümü kesenlerle de çok karşılaştım. Bu sektörün çoğunluğunu erkekler oluşturduğu için böyle bir tutum var ama bunu kabul etmiyorum tabi ki. Emlakçılık ciddi ve önemli bir meslek” dedi.

“MAĞDURİYET YAŞAYANLAR ÇOK”
Emlakçılık mesleğinin mutlaka eğitimi ve gerekli belgeleri sahip kişiler tarafından yapılmasını gerektiğini de ifade eden Evindar Özdemir, şöyle devam etti: “Bu mesleği ‘ayaküstü’ olarak yapanları çok görüyorum. Böylesi bir durumda müşteri mağduriyetler yaşıyor. Doğru yönlendirmeler yapılmıyor. Bu mesleği birçok kişi de ek iş olarak yapıyor. Ancak emlakçılık böyle basit değil. Yanlış bir yönlendirme vatandaşlara büyük kayıplara neden olabilir. Bir gayrimenkulün fiyatını belli kriterlere göre değil kendilerine göre belirliyorlar. Oysa bir gayrimenkulün fiyatı için çevrenin potansiyelinden konutun satılabileceği reel fiyatlara göre hareket ediyoruz. Tabi bir gayrimenkulün satışında zamanlama da çok önemli. Batman’da ne yazık ki ciddi bir kesim tarafından bu kriterlere dikkat edilmiyor.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim