**Partisinin Gercüş ilçesinde düzenlediği toplantıda konuşan AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, çözüm sürecini önemli bir aşamaya getirdiklerini ileri sürdü.

“ALGI OPERASYONU OLUŞTURULDU”
AK Parti Gercüş İlçe Danışma Kurulu toplantısında  konuşan İl Başkanı Diyaettin Uçar, çözüm sürecinin sahibinin parti ve yöneticilerinin olduğunu söyledi. HDP ile DBP’nin bir algı operasyonu oluşturduğunu kaydeden İl Başkanı Uçar; “Geçen seçimde alınan oy oranı bizlere bir hezimet oluşturmuştur. Türkiye genelinde yüzde 41 oy almamıza rağmen bunu bir hezimet olarak görüyoruz. Oysaki  7 düvelin yardımıyla partisi yüzde 10’u geçmesiyle coşkuyla kutlamalar yaptı. CHP oy kaybetmesi halinde bile bunu bir başarı olarak gördü.  Oysaki Ak Parti yüzde 41 oy almasına rağmen gönül verenler üzüldü” dedi.



 “SÜREÇTEN VAZGEÇMEYEN PARTİYİZ”
Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, şöyle devam etti; “Çözüm sürecinin tek sahibi Ak Parti ve yöneticileridir. Bugün eğer koalisyon hükümeti  kurulamıyorsa  bunun yine tek nedeni çözüm sürecidir. Çünkü Ak Parti çözüm sürecinden vaz geçmeyen bir partidir. MHP, ‘Ak Parti çözüm sürecini ayaklar altına alsın bizler onlarla koalisyona varız’ diyorlar ama  Ak Parti’nin olmasa olmazı çözüm sürecidir.  Biz bu uğurda bedenimizi koyduk ve  baldıran zehiri bile olsa içeriz. Bugün operasyonlar başlamışsa çözüm sürecini bitiren Ak parti değildir. HDP ve BDP Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptığı konuşmayı batıda yapamıyor. Kendilerini onlara şirin gösteriyorlar. “

Editör: TE Bilişim