** Kanser tedavisine yönelik projesiyle Amerikan Kanser Araştırma Kurumu ve İngiltere Kanser Araştırma Enstitüsü’nün düzenlediği yarışmada 400 Bin dolarlık ödülü kazanan Harvard Üniversitesi araştırma görevlisi Batmanlı bilim insanı Dr. Geylani Can’ın başarısı konuşuluyor.

**Gençlere tavsiyede bulunan ve başarısının sırrını Batman Çağdaş’a anlatan genç bilim insanı Dr. Can: “Çok isteyin ve hiç yılmayın. Ben de böyle yaparak açığımı kapattım. Herkesin zorlukları aşacak gücü vardır, önemli olan gerçekten isteyip bunun için çalışmak” diyor. Gazetemiz aracılığıyla Fox TV’den İsmail Küçükkaya’ya da teşekkür eden Dr. Can; “İlk fırsatta yayına katılmaya çalışacağım” dedi.

“BATMAN’DA TÜM ÖĞRENCİLER
TIP FAKÜLTESİ’Nİ İSTİYOR AMA…”
Amerikan Kanser Araştırma Kurumu ve İngiltere Kanser Araştırma Enstitüsü’nün düzenlediği yarışmada ‘Kanser tedavisine’ yönelik projesiyle binlerce bilim insanını geride bırakan Batmanlı 34 yaşındaki Dr. Geylani Can, Batman Çağdaş’a özel açıklamalarda bulundu. Başarısının sırrını anlatan Dr. Can: “Çocukluğum Batman’ın en zorlu zamanlarında geçti ama karakter olarak hiçbir zaman yılmadım. Çok isteyerek, çok çalışarak açığı kapattım. Onlar da önce istesin, sonra da çok çalışsın ve hiç yılmasın. Herkesin zorlukları aşacak gücü vardır, önemli olan gerçekten isteyip bunun için çalışmak. Batman’da genelde öğrenciler hep tıp fakültesini seçer. Ona da puanım yetiyordu ama ben özellikle bu bölümü seçtim. Şu anda çocukluk hayalimi yaşıyorum” diye konuştu. Öte yandan önceki gün Fox TV Çalar Programında başarısına yer veren gazeteci İsmail Küçükkaya’ya teşekkür eden Can: “İlk fırsatta sayın Küçükkaya’nın programına katılacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim