KORONAVİRÜS’TE ÇİFTÇİ TARLADAN KOPMADI
Batman’ın Kozluk-Kaletepe köyündeki çiftçiler, son yıllarda marka traktörle buluşmanın sevincini yaşıyor. Batman Barajı havzasına komşu olan Kaletepe (Dahlık) köyündeki çiftçilere 20’yi aşkın traktör satışı gerçekleştirdiklerini belirten Massey Ferguson Bölge Bayii yetkilisi Halil Cansağ: “Çiftçi artık yakıt tasarrufu, beygir ve çekiç gücü yüksek traktörleri tercih ediyor. Yedek parça, ekipman ve teknik servisimizle 7/24 toprak dostu çiftçilerin yanındayız. Amacımız, korona virüs döneminde çiftçinin tarladan kopmaması ve hizmeti çiftçinin ayağına götürmektir. Son aylarda çiftçimiz markamızı tercih etti, biz de onlara hem çiftçi günü hem de tarla günü düzenlemeyi bir görev bildik” dedi.

“TALEPLERİ HEMEN KARŞILIYORUZ”
Kaletepe köyündeki traktör alan sürücülere ‘tarla günü’ etkinliğinin ardından çiftçilere baklava ikramında da bulunan Cansağ Otomotiv ekibi, çiftçilerin ilgisiyle karşılandı. Yıllarca Batman, Silvan, Kozluk ve Kurtalan’da Ziraat Bankası’nda görev alan Halil Cansağ, 2009 yılında emekli olmuştu. Görev süresince çiftçinin sorunlarına gösterdiği duyarlılıkla bilinen Cansağ: “Emekli olduktan sonra açtığımız Massey Ferguson Bölge bayiliğinde çiftçilerin talepleri hemen karşılıyoruz. Özellikle traktörde kaliteyi ön planda tutuyoruz. Sadece hizmeti birkaç köyle değil, Batman’ın tüm ilçe ve beldelerine yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ÇİFTÇİLER ‘HİZMET’TEN MEMNUN
Fevzi Bozkurt (60): “Çilek, tütün, buğday ve hayvancılıkla geçimimi sağlıyorum. Daha önce başka bir marka traktör kullanıyordum. İkinci el traktörümü sattım. Yerine marka Massey Ferguson 2635 seriyi aldım. Cansağ Otomotiv bize büyük kolaylık sağladı. Uygun koşullarda güzel bir traktöre kavuştum. Kaliteli bir traktörüm var diye mutluyum.”

Fesih Akyel (35): “Kaletepe köyünde çiftçilik ve hayvancılıkla geçimimi sağlıyorum. Daha önce farklı bir marka traktörüm vardı. Yetersiz kalıyordu. Birkaç ay önce Massey Ferguson markasıyla tanıştım. Ekipman ve yedek parça olarak her zaman yanımızda olan bir firma ayağımıza kadar hizmeti getiriyor. Tarlada sürüşü pek güzel ve yakıtı da çok tasarruflu.”

Mehmet Bozkurt (38): “10 Dönümlük arazim var. Genelde tütün ve çilek ekimi yapıyorum. Bu traktörle değil 10 dönümlük alan 500 dönümlük alanı bile sürerim. Batman Bölge bayii bize büyük kolaylık sağladı. Dört çekerli olduğu için bu traktör tarlada zorlanmıyor. 5 Taksitle traktör sahibi oldum. Yakıtı da tasarruflu olduğu için bu markayı tercih ettim.”

Tahir Bozkurt (48): “7 Kişilik ailemle yılın büyük bir bölümünü tarlada geçiriyoruz. Çünkü ekmeğimizi çiftçilikten kazanıyoruz. İlk kez traktör sahibi olmanın sevincini yaşıyorum. Traktör alacak imkanım yoktu, koşulları iyi olunca ben de traktör sahibi oldum. Köyümüzde oturanların çoğu bu markayı tercih etti. Birkaç dönümlük arsamı artık bu traktörle süreceğim.”

Zübeyir Kaplan (62): “9 Kişilik ailemin geçimini çiftçilikten kazanıyorum. Marka traktör olan Massey Ferguson’la yeni tanıştım. Özellikle yakıt durumu biz çiftçiler için epey uygun. 150 dönümlük arazimi artık bu örnek traktörden süreceğim. Bu traktörden iyisi can sağlığı.” 

Eşref Akyel (40): “İkinci traktörüm de Massey Ferguson oldu. İlkinden memnun olduğum için bu yönde karar verdim. 200 Dönümlük arsayı iki traktörle işleyeceğim. Traktörün hem ekipmanı iyi hem de teknik servisi. Traktör almadan önce bize eğitim verdiler, her konuda yanımızda olan ve çiftçinin dostu olan Cansağ Otomotiv’e teşekkür ediyoruz.”

Fuat Altan (44): “10 Dönümlük arazim var. Hem çiftçilik hem de hayvancılık yapıyorum. Ben de ilk kez traktör sahibi oldum. Örnek bir kampanyadan yararlandım. Daha önce traktörüm yoktu diye üzülüyordum. Bize bu fırsatı bize tanıyan Bölge Bayii’ye teşekkür ediyorum.”

Hasan Bozkurt (51): “Köyde yaklaşık 50 dönüm arazim var. 25 yıldır başka bir marka traktörle arsamı sürerdim. Diğer çiftçilerimizin önerisiyle bu markayla tanıştım. İyi ki de tanışmışım. Traktörden son derece memnunum. Traktörüm tarlada saat gibi çalışıyor. Korona virüs döneminde de yanımızda olan Cansağ Otomotiv, bize verdiği eğitimle traktörün tüm yönlerini kavramış olduk.”

Serdar Çoban (30): “İki ay önce bu traktörü satın aldım. Marka bir traktöre kavuştum. Hem yakıttaki tasarruf hem de kullanımda hiçbir sorunla karşılaşmamam avantaj. Uygun bir kampanya ile ben de traktör sahibi oldum. Çevremizdeki çiftçilere bu markayı öneriyorum.”

Editör: TE Bilişim