** HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve İl Başkanı Abdulbari Karaağaç, Batman’daki oy kaybını değerlendirdi. Milletvekili Aslan: “Bizler, yerdeki cenazelerimizle ilgilenirken, morglarda nöbet tuturken ve taziyelere katılırken onlar duyarsızca seçim çalışmalarını yürüttü” dedi.

** HDP İl Başkanı Karaağaç ise: “16 bin, ciddi bir oy kaybıdır. Devlet ile PKK arasında olan savaşı, HDP ile Devlet arasında oluyormuş gibi gösterdiler” diye konuştu.

YÜZDE 4.4’LÜK DÜŞÜŞ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman’da üç vekil çıkartmasına rağmen yaşanan 16 binlik oy düşüşünün nedenleri araştırılıyor. HDP 2. Sıradan Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. Aslan: “Hedefimiz, 7 Haziran seçimlerinde aldığımız oy oranını üst seviyeye çıkarmaktı. Ama sonuç beklediğimiz gibi olmadı. Bizler, yerdeki cenazelerimizle ilgilenirken, morglarda nöbet tuturken, taziyelere katılırken onlar duyarsızca seçim çalışmaları yürütüyordu. Devletin tüm imkanlarını kullandılar. Halka karşı korku ve ötekileştirme dilini kullanarak oyunu kendi kuralarına göre kulandılar. Türkiye Cumhuriyet’i tarihinde ilk defa ülkücü, faşizan ruhu geçtik. Onlara fark attık. Umarım, ders çıkarırlar. Tek sevincimiz bu.  Barış için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.



KARAAĞAÇ: “HALKA HESAP VERECEĞİZ”
HDP Batman İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç ise öz eleştiri yaparak, halka hesap vereceklerini söyledi. Karaağaç, şöyle konuştu: “Ciddi bir oy kaybı yaşadık. Hüda-Par ve Saadet Partisi gerçeğini de unutmamak gerek. Ancak 16 bin, ciddi bir oy kaybıdır. Devlet ile PKK arasında olan savaşı, HDP ile Devlet arasında oluyormuş gibi gösterdiler. Bölgedeki sıcak çatışmalar, AK Parti’nin yürüttüğü ekonomi politikaları, oylarımızın düşmesindeki etkenlerden sayılabilir. Ancak kimsenin desteği olmadan barajı aşacağımız gerçeğinin inancı oluştu. 3 Milletvekili sayımızı koruduk, bu Batman’da başarılı olduğumuzun göstergesidir.  Ancak eksiklerimiz ve yetersizliklerimiz var. Parti olarak bunları göz önünde bulundurarak, öz eleştiri yapacağız. Halkımıza hesap vereceğiz. Seçim sonuçlarından dolayı halkımızdan özür diliyoruz.”



“BASINI İYİ KULLANAMADIK”
DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir de sonuçlar karşısında öz eleştiri yapacaklarını ifade ederek, seçim kampanyası sürecinde yerel medyayı iyi kullanamadıklarını söyledi. Candemir: “Bölgedeki sıkı yönetim durumu, patlayan bombalar insanlarda korku yarattı. Tedirgin olan halk, sandığa rahat gidip oyunu kullanamadı. Bölgemizde CHP dışında diğer partiler, AK Parti’ye çalıştı. Baskı vardı, seçim çalışmalarını yapamadık. Son bir hafta propaganda yapabildik. Maddi anlamda güçlü değildik. Gazetelere reklam veremedik. Basını iyi kullanamadık. Kuşkusuz parti olarak İl Eşbaşkanları bir araya gelip, mutlaka bu konuda ciddi eleştiri yapacağız. Oy oranı düşüşünde yanlışlıklar varsa kesinlikle öz eleştiriden kaçmayacağız. Nerede ve nasıl yanlışlık yapıldaysa nedeni bulunacaktır” diye konuştu. (Hüseyin Çelebioğlu-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim