*Toplam 15 Bin 397 metrekare alana kurulan ve adını Azerbaycan’ın ‘Karabağ’ zaferinden alan Karabağ Parkı hizmete girdi. Karabağ Parkı açılışında Azerbaycanlı ünlü ses sanatçısı Azerin konser verdi.  Kalabalık kitlenin izlediği konserde Azerin sevilen şarkılarını seslendirdi.

“BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ BİR BÖLÜM AÇILIYOR”
Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, Karabağ parkını hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Önceki akşam görkemli bir törenle açılışı yapılan Karabağ Parkı’nın açılışında konuşan Vali ve Başkanvekili Canalp, “Bizler bugün burada bu parkı yapmak ve açmak suretiyle Türkiye ile Azerbaycan arasındaki derin kardeşliği ve iki ülke arasındaki derin bağları bir kez daha vurgulama imkanına sahip oluyoruz. Bu parkla beraber ortaya çıkmış kardeşliğin Batman için somut sonuçlarından bir tanesi de bu yıl Batman Üniversitesinde yeni bir bölüm açılıyor ve bu bölümün adı Petrol ve Doğalgaz mühendisliğidir. Artık Batman’ın gençleri için yepyeni bir imkan ve eğitim alanı ortaya çıkmış oluyor” dedi.

VALİ CANALP; “BU PARK BİR SEMBOLDÜR”
İl yöneticilerinin de katıldığı törende  kalabalık kitleye seslenen Vali Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü; “Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı ile beraber ortaya koymuş olduğumuz iş birliğinin somut sonuçlarından bir tanesi olarak ortaya çıkıyor. Biz Azeri kardeşlerimizle beraber çalıştığımız zaman hem Azerbaycan kazanıyor hem Türkiye hem de Batman kazanıyor. Bu park bir semboldür. Bu park Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğinin bir numunesidir. Bu park Türkiye ile Azerbaycan’ın muhabbetinin bir numunesidir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti yaşasın Azerbaycan.”

REKTÖR BABANLI KONUŞTU
Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı ise parkın açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” sözünü hatırlatan Babanlı, şunları söyledi;  “Bizim liderimiz Haydar Aliyev ise ‘bir millet iki devlet sloganını’ ileri sürmüştür. Bizim 44 günlük vatan mücadelemizde bir yumruk gibi Karabağ’ımızı azad etmek için mücadele verdik. Biz Türkiye’mizin Azerbaycan’ın arkasında nice durduğunu ve kardeşliği zirveye taşıdığının şahidi olduk. Bugün Batman’da Karabağ parkının zaferden sonra açılması kardeşliğin ve dostluğun en güzel örneğidir.” (Bünyamin Ayaz)

Editör: TE Bilişim