*Partisinin Batman 1. Olağan kongresine katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Altılı Masa’ya yüklendi; “Altılı masadaki çatışmalar ve atışmalar son bulmuyor” dedi.

*Bölge insanının işsizlikten yakındığını belirten Genel Başkan Fatih Erbakan, “Erbakan hocamızın alın teriyle kurduğu birçok tesis kapatıldı, özelleştirildi. Türkiye’nin işsizlik belasının olduğu en çok bölge, bu bölgelerdir” diye konuştu.

ERBAKAN, ALTILI MASAYA YÜKLENDİ
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Batman il kongresine katıldı. Batman’ın Kültür Mahallesi’ndeki Ahmet Güneştekin konferans salonunda yapılan kongreye delegeler katıldı. Kongrede konuşan Erbakan; “Ümidini altlı masaya bağlayan daha çok kaybetmektedir. Bu masanın bir tarafında uzun yıllar boyuncu AK Parti iktidarında Başbakanlar, Bakanlar, diğer taraf yerleri bir birleriyle atışıyorlar. Diyorlar ki, efendim AK Parti içinde görev yapmış olanlar Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Masanın iki tarafındaki CHP ile İyi Parti’nin çok ciddi fikir ayrılıkları var. Genel Başkanları düzeyde olmazsa da Milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcıları özellikle bu iki partide bir birleriyle çatışıyor. Altılı masadaki çatışmalar ve atışmalar son bulmuyor” dedi.

“ADAY REKABETİ AYYUKA ÇIKIYOR”
Genel Başkan Erbakan, şöyle devam etti; “Sadece onlar değil, CHP lideri kendisi aday olmak isterken, İyi Parti bir başka Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak istiyor. En son geliyor, İyi Partili bir Milletvekili, CHP Genel Başkanı Alevi olduğu için O’na Cumhurbaşkanı adayı uygun olmaz diyor. Bu da yetmiyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanlığı adaylığı rekabeti her geçen gün ayyuka çıkıyor. Bu da yetmiyor. CHP’li bir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamadığı için kendi Genel Başkanını cesaretsizlikle itham ediyor.”

“BİZİ BİR BİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR”
Erbakan şöyle devam etti; “Değerli Batmanlılar, sizin ve bölge insanının bildiği gibi milli görüş zihniyeti, ırkçılığın her türlüsünü reddeder. Bizim inancımızda milli görüş alabildiğine milli görüş. Milli görüş her türlü ırkçılığı reddeder. Bugün dış güçler, dünya siyonizmi, ırkçı emperyalizm, ırkçılığı ve mezhepçiliği bir mikrop olarak bizi bir birimize düşürmekle birlikte ayırmak, koparmak ve parçalamak için kullanmaktadır. Öylesine iki yüzlü, öylesine çifte standart anlayışına sahipler ki, Kıbrıs’a gelince; ‘Kıbrıs birleşsin’, Ukrayna’ya gelince ‘Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne sahip çıkılsın, bölünmesin’, İsrail tek devlet olsun, Orada Filistin diye ayrı bir devlet olmasın, İsrail devletinin altında tek devlet olsun ama Türkiye, Irak, Suriye, Yemen, Libya, Sudan ve Mısır bunlara gelince bölünsün, parçalansın. Aynı mihraklar, aynı unsurlar Müslüman ülkelerine gelince, bölünmenin ve parçalamanın taraftarları olurlar.”

ERBAKAN; “BÖLGEDE İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN”
Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü ; “Erbakan hocamızın kendi tabiriyle taklitçi zihniyetin ihmal ettiği bu bölgeye en büyük yatırımları yaptı. Fabrikalar kurdu, bu bölgenin gençleri, bugün olduğu gibi işsiz kalmasın, bugün olduğu gibi somun bir ekmeğe muhtaç olmasın, doğup büyüdüğü toprakta, kendi memleketinde alnının teriyle rızkını temin edebilsin diye bu bölgeye en büyük yatırımları yaptı. Bu bölgenin en büyük yatırımları rahmetli Erbakan döneminde yapıldı. 54. Hükümet döneminde en büyük ödenekler bu bölgeye ayrıldı. Erbakan hocamızın alın teriyle kurduğu birçok tesis kapatıldı, özelleştirildi. Bundan dolayı bugün bölgede dolaştığımız zaman iki gençten bir tanesi, bazı yerlerde üç gençten biri işsizliğin pençesine düşmüş durumda. Türkiye’nin işsizlik belası en çok olduğu bölgeler bu bölgelerdir. Neden, üretime, ihracata tesisler kapatıldığı için bugün bölge insanı işsizlikten muzdarip. İşe girse ne olacak? İşi girse de asgari ücret adı altında sefalet ücretiyle yaşam savaşı vermek mecburiyetinde kalacaktır.”

“GENÇLER EVLENEMİYOR”
Konuşmasının son bölümünde gençlerin evlenemediğine işaret eden Erbakan; “Bugün bölgedeki gençler evlenemiyor. Neden? Çünkü, evlilik masraflarını karşılayabilmeleri mümkün değil. Ve evlenmeye kalkarlarsa da 10, 20 yıl boyunca kendilerini taahhüt altına sokacak olan borçların altına imza atıyorlar. Anneleriyle babalarıyla birlikte bu borçların altına giriyorlar ve perişan oluyor. Neden, asgari ücret bugün açlık sınırının altında. Bir de bu asgari ücreti bulamayan milyonlarca genç var. Bakınız, bugün evlenmek isteyen gençlerimiz, maliyetler altında ezilirken, başlarını sokacak bir ev dahi bulamayacak duruma gelmişler. Neden, çünkü kiraların artışı hepimizin malumu. Öyle büyük şehirler var ki, asgari ücretin tamamını verseniz dahi, evinin kirasına yetmeyecek şehirlerimiz var. Bu şehirlerde asgari ücretle nasıl evlenecek. Evlenme oranı azaldı, evlenme yaşı gecikti ve maalesef en çok ekonomik zorluklar sebebiyle boşanma oranları arttı. Böylece dış güçlerin ekmeğine yağ sürülmüş oldu. Onlar, evliliksiz, ailesiz bir toplum istiyor. Evlenmemizi, yuva kurmamızı istemiyor, boşanmaların çoğalmasını istiyor. Evlenmenin ortadan kalkmasını istiyor” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim