** Batman’ın Aydınkonak mahallesinde 32 derslikli Aydınkonak Ortaokulunda bilgisayar olmayınca öğrenciler, çevredeki internet kafelere gitmek zorunda kalıyor. Öğrenci velileri, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Çağlar Gülcek’in başlattığı kampanyaya destek istiyor.

 

ALTYAPI VAR, BİLGİSAYAR YOK

32 Derslikli Aydınkonak Ortaokulundaki 525 öğrencinin düşü, bilgisayara kavuşmak. Geçen yıl eğitim-öğretime açılan 32 derslikli Aydınkonak Ortaokulunda Bilişim Teknolojileri öğretmeni Çağlar Gülcek’in, başlattığı ‘bilgisayar bağışı’ kampanyasına öğrenci velileri de destek veriyor. Kullanamadıkları bilgisayarları çocuklarının öğrenmesini istediklerini belirten öğrenci velileri Müzzeyen Etahet ve Şuayip Bozan: “Biz bilgisayar kullanmasını öğrenemedik. Bari çocuklarımız bilgisayar kullansın. Altyapısı hazır sınıfta bilgisayarların kurulması bekleniyor. Bilgisayar olmayınca çocuklarımız derslerini internetten öğrenmek için çevredeki internet kafelere gitmek zorunda kalıyor. Çocuklarımız yetenekli ama imkanları yok. Öğretmenimizin başlattığı kampanyaya herkesten destek bekliyoruz” dediler.

 

“SINIF HAZIR AMA…”

Yeni eğitim-öğretim yılında bin öğrencinin eğitim göreceği okulda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin zorunlu olduğunu hatırlatan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Çağlar Gülcek: “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi yaratıcı-eleştirel, analitik-üç boyutlu düşünebilme, neden sonuç ilişkilerini kurabilme, özgüven geliştirme, girişimcilik gibi kazanımlarla 5. ve 6. Sınıflara haftada 2 saat olmak üzere zorunlu ders, 7. ve 8. Sınıflarda ise hafta iki saat seçmeli ders haline getirilmiştir. Fakat uygulamaya konulan bu ders, gerek laboratuar gerekse donanım altyapısı sağlanmadan uygulamaya konulduğu amacına hizmet edemiyor. Okulumuzun bilgisayar ihtiyacının karşılanması için kampanya başlattık” diye konuştu. Bu arada 5. sınıf öğrencilerinden Akif Çere, Zeki Uymaz ve Helin Bitinç, bilgisayar yokluğundan internet kafelere gittiklerini belirterek: “Öğretmenlerimiz bize anlatıyor ama bilgisayar olmayınca dersi öğrenemiyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim