** Dicle Elektrik, önceki gün gerginliğin yaşandığı İkiköprü Beldesi ile ilgili açıklamada bulundu. DEDAŞ yetkilileri: “Beldede son günlerdeki ölçümlere göre kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 91’e ulaştı. Bu yüke hiçbir trafo dayanmaz” dediler.

GERGİNLİK YAŞANMIŞTI
Beşiri ilçesi İkiköprü beldesinde Dicle Elektrik ekiplerinin konutlardaki sayaçları değiştirmek istemesi üzerinde Belde sakinleri ile gerginlik yaşanmıştı. Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği olay sonrası Dicle Elektrik yazılı açıklamada bulundu. DEDAŞ’tan yapılan açıklama şöyle: “İkiköprü beldesinde kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 91. Bu rakam hem Türkiye, hem de dağıtım bölgesindeki ortalamanın çok üzerindedir. Mevsim itibariyle elektrik enerjisi kayıt dışı olarak ısınmada kullanıldığından trafolara aşırı yük biniyor. Beldede son günlerdeki ölçümlere göre kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 91’e ulaştı. Bu yüke hiçbir trafo dayanmaz.”

“TRAFOLAR AŞIRI YÜKTEN YANIYOR”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Son 1-2 hafta içerisinde 2 trafomuz aşırı yükten yandı, 3 trafonun koruma sistemlerine dışarıdan müdahale oldu, biz müdahale edemediğimiz için bunlar da her an yanabilir. Biz, tamamen mevzuata uygun olarak kaçağı önleyecek OSOS uygulamasını kurmakta kararlıyız. Bundan vazgeçilmesi düşünülemez. Belde halkının kendi yararına olan bu uygulamayı engellemek yerine desteklemelerini ve çalışma yapan ekiplerimize kolaylık göstermelerini bekliyoruz. Yerel yöneticilerin de bu olayların önüne geçmek adına halkımıza gerekli bilgilendirmeleri yaparak, yatırımlara destek olacaklarını ve kaçak elektrik kullanımını önlemede bizlere yardımcı olacaklarını biliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim