**Batman Minibüsçüler Odası Başkanı Şeref Göymen ve yönetim kurulu üyeleri, hatlardaki araç sayısına dikkat çekti ve ekledi: “Böyle giderse minibüsçü esnafı iflasın eşiğine gelecek.”

“MERKEZDE ARAÇ SAYISI FAZLA”
Batman Minibüsçüler Odası Başkanı Şeref Göymen, Batman kent merkezi ile şehirler arasındaki araç sayısına dikkat çekti. Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte açıklama yapan Başkan Göymen: “Batman şehir içi minibüsçüler, büyükşehir il nüfus yoğunluğuna göre gereğinden fazla araca sahip durumda. Bu nedenle her bir minibüs esnafına üç günde bir sıra geliyor. Esnaf artık bu işte geçimini yapmakta zorlanıyor. Maalesef fırsatçı bir kesim yeni hat açmak için ilgili kurum ve kuruluşlara müracaat ediyor. Oysa minibüsçü esnafının karşılaştığı manzarayı da kimse görmüyor” dedi.

“KOMİSYON, SORUNUN FARKINDA”
Başkan Göymen, şöyle devam etti: “Batman Valiliği ve İl Trafik Komisyonu, il ve ilçe arasında D4 Yetki belgesi ile çalışan minibüs ve şehir içinde çalışan minibüslerin sayısının fazlalığını gördüğü için ret kararı verdi. Minibüsçü esnafı olarak Valimiz Hulusi Şahin, İl Trafik Komisyon Başkanı ve komisyon üyelerine minnettarız. Özellikle Beşiri Cezaevinin açılmasını bekleyen bazı fırsatçılar şu günlerde tekrar yeni hatları açabilmenin çabası içindedir. Yeni hatların açılmasını gereksiz ve ihtiyaç fazlası olarak görüyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim