**Malatya’ya atanan Vali Hulusi Şahin, son mesajlarını vererek kentten ayrıldı. Veda yemeğinde Batman’daki bileşenlerle bir araya gelen Vali Şahin; “3,5 Yıl içerisinde yorulduğumuz ve sıkıntı yaşadığımız günler oldu ama onların hepsi uçtu gitti. Tüy gibi hafifledim. İyi ki yapmışız. Batman’ın istikbali büyük” dedi.

“BATMANLILAR VEFA DUYGUSUNU GÖSTERDİ”
Son kararnameyle Malatya’ya atanan Vali Hulusi Şahin, son kez veda yemeğinde Batman’daki dinamiklerle bir araya geldi. Türkiye Petrolleri altyapı tesislerindeki alanda düzenlenen programa il protokolü, eski milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, STK-Oda başkanları, muhtarlar ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Programda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Fahrettin Kağba, söz alarak hizmetlerinden ötürü Vali Şahin’e teşekkür etti. Daha sonra davetlilere hitap eden Vali Şahin; “Bu akşam beni çok duygulandıran bir fotoğraf ortaya çıktı. Batman’ın hemen hemen her kesiminden siz değerli dostlarımız, bizleri uğurlamak için toplandınız. Hiçbir söz söylemezseniz bile burada varlığınız gerçekten çok söz söylüyor. Kararnamenin çıktığını birkaç gün öncesinden bugüne kadar gerek sosyal medyada, gerek çeşit mesajlarda, gerek gazetelerde köşe yazılarında o kadar güzel o kadar sitayişli kıymetli sözler söylendi ki ‘bunları hak ettim mi?’ düşünmeye başladım. Gerçekten Batmanlılar vefa duysunu en yüksek düzeyde gösterdiler. Gurur duydum. 3,5 Yıl içerisinde yorulduğumuz ve sıkıntı yaşadığımız günler oldu ama onların hepsi uçtu gitti. Tüy gibi hafifledim. İyi ki yapmışız. Keşke daha fazlasını yapsaydık” dedi.

“BÜYÜME HIZI ARTARAK DEVAM ETTİ”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Batman’da özellikle 3,5 görev süremizin iki yılını pandemi ele geçirdik. Üzerine çok sayıda krizler, ekonomik sıkıntılar, savaşlar, petrol fiyatlarındaki anormal artışlar, kuraklık vesaire olmadık olumsuzluklarda yaşadık.  Ama buna rağmen Batman 2018 baharından bugüne kadar büyük mesafeler kat ettiğini ben kendi gözlerimle gördüm. 2014’ten sonra özelikle çok büyük mesafeler kat ettiğini görüyoruz. Artık Türkiye’nin gündeminden güvenlik meselelerin kalkmaya başlamasından itibaren gerçekten Güneydoğu serpildi, büyüdü krizlerden vesaire hiç etkilenmedi. Büyümemeye devam etti, bu görev sürem içerisinde de bu büyüme hızı artarak devam etti. Ben geldiğimde 4.800 istihdam vardı, OSB’de sadece 18 bin kadar bir tekstil istihdamı hatırlıyorum. Bugün 40-50 binleri gördüğünü söylüyor sektör temsilcileri, yani istihdamda da büyük bir artış oldu. Şehir büyüdü gelişti, inşaat sektörü canlandı.”

“PROJELERE SAHİP ÇIKILSIN”
Batman’da birçok projelerin hayat bulduğunu ve önemli projelerin de başladığını kaydeden Vali Şahin, şöyle devam etti; “Batman son birkaç yılda ligler atladı. Tarımda, sanayide, istihdamda tabi ki futbolda da lig atladı. Futbolda atladığı zaman da üzerine bir de kupa verdiler. Lig atladık, şampiyon olduk. Ben iyi niyetle bu şehre hizmet ettim. Bu kentin bünyevi sorunlarına parmak bastık; İluh projesi, imarda, altyapıda bunları sayısınız arttırabiliriz. Kıymetli gazeteciler, kıymetli STK’lardan, kıymetli siyasi parti temsilcilerimizden, kalbi Batman için atan herkesten istirhamım; bu projelere sahip çıkın. Bu projeleri kendi kaderine yada iyi niyetli birkaç bürokratın çabalarına bırakmayın. Onlardan bağımsız olarak projelerin yürümesi için bizzat şehir sahiplensin. Şehir, bunu yapmak istemeyen bürokratı da itsin. Yaptırsın, zorlayın. Çünkü bu şehrin istikbali bu büyük projelerde. Bu mega projelerin mutlaka takipçisi olun.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim