*STK ve hayırseverlerin desteğiyle toplanan gıda ve hijyenik yardım malzemesi Newroz gününde 11 tırla Kobane’ye ulaştırıldı. Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ile bazı Belediye Meclis üyelerinin eşliğinde gıda ve hijyenik malzemeler Kobane’deki yardım çadırına teslim edildi.

BATMAN, KOBANİ’Yİ UNUTMADI

Şengal bölgesindeki sığınmacıların yanı sıra Kobane’den Batman’a yerleşen ailelere yardım elini uzatan Batman Belediyesi, bu kez sınırları aştı. Kentteki STK’lar ile hayırseverler, Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’in çağrısı üzerine Belediye bahçesindeki yardım çadırına gıda ağırlıklı yardımı ulaştırdı. Gıdanın yanı sıra hijyen ağırlıklı malzemelerin biriktiği Belediye bahçesindeki çadırında Newroz gününde toplanan yardım malzemeleri Kobane’ye ulaştırılması için Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ve Meclis üyeleri harekete geçti.


YARDIM SEFERBERLİĞİ

Herkesin Newrozu kutlamak için Diyarbakır yolunu tuttuğu gün Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel beraberindeki 6 Meclis üyesi ile Kobane’nin yolunu tuttu. Batı Rojava Dernek Başkanı Mahfuz Yıldırım, “Batman, Kobane için aylardır başlattığı yardım seferberliğinde üzerine düşeni fazlası ile yaptı. Hafta sonu çadırda biriken gıda ve hijyenik malzemeler 11 tırla Kobane’ye ulaştırıldı. Büyük dayanışma örneği gösteren Batmanlılara, Batı Rojava’da sakinleri olarak minnettarız. Yardımların anlamlı gün Newroz’da Kobane’ye ulaştırılması oradaki halkımızın sevincini ikiye katlamıştır” dedi.

Editör: TE Bilişim