**Esentepe, Jiyan parkı, 19 Mayıs ve Yaşar Kemal Orman Parkının projelerine start vermeyi planlayan Belediye, yeşil alan olmadığı mahallelerde bazı gayrimünkelleri almayı düşünüyor.

ESENTEPE 50 YIL ARADAN SONRA
Kent merkezi içinde kalan Esentepe’yi daha da güzelleştirmek isteyen Batman Belediyesi, kolları sıvadı. İlkbahar mevsimi öncesinde hayata geçirmek istediği ‘yeşil alan’ projelerinden biri de Esentepe. Yeni yaşam alan projesi kapsamında 150 dönüm adeta hayat bulacak. Eski havuz ve dinlenme tesisinin yıkımına başlanılan Esentepe’de oyun alanları, meydan, piknik, yeşil alan ve peyzaj düzenlenmesine start veren Belediye’nin çalışması, Gültepe ve çevresindeki semt sakinlerini sevindirdi.





JİYAN PARKI HAYAT BULACAK
Batman’ın hızla gelişen Çamlıtepe mahallesinde 24 dönümlük alanda kurulması planlanan Jiyan parkı, çevreye adeta nefes aldıracak. Mevcut parklardan farklı bir proje olacak olan Jiyan parkında süs havuzları, yapay göletler, spor alanları ve piknik-kamelyaların da yer alacağı proje ihalesinin son aşamaya geldiğini belirten Belediye yetkilileri; “Jiyan parkı tamamlandığında Çamlıtepe mahallesi ve çevresi hayat bulacak” dediler.

19 MAYIS-ÇAY MAHALLELERİNE PARK
Batman’ın kenar mahalleleri olarak bilinen 19 Mayıs ile Çay semtleri nihayet parka kavuşuyor. 13 Dönümlük alana yapılacak parkta iki mahallenin de yararlanacağına dikkat çeken Belediye yetkilileri; “Eğitim yuvalarına yakın bölgede yapmayı planladığımız parktan iki semtin sakinleri de yararlanacak. 8 Semtin parka kavuşması için de çabalarımız var. Parkları olmayan mahallelerde bazı gayrimenkulleri yeşil alana dönüştürme yönünde çalışmalarımız sürüyor” diye konuştular.



YAŞAR KEMAL ORMAN PARKI PROJESİ
Çamlıtepe ile Belde mahallesine yakın konumundaki Yaşar Kemal Orman Parkı, Belediye’nin bu yıl programa aldığı örnek projelerden. Şelaleden yapay gölete, piknik alanlarından spor tesislerine kadar bir dizi farklı aksesuarların bulunacağı atıl durumdaki bölgenin yaşam alanına dönüştürülmesi için Batman Belediyesi, proje çalışmalarını son aşamaya getirdi. (Hasan Göker)


Editör: TE Bilişim