**22 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek turizm haftası etkinlikleri kapsamında Kültür-Turizm Müdürlüğü, bir dizi panel ve etkinliğe start verdi.

**Turizmin yolunun barış, kardeşlik ve kalkınmadan geçtiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Bir hafta sürecek etkinliklerimizde turizmin önemine değineceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL YAĞDI
Önceki gün8 panel ve bir dizi etkinlikle başlayan 39. turizm haftası etkinlikleri kentte ses getirdi. Bu yıl daha çok yerel motifleri ön planda tutacaklarını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Turizmin önemini her yerde vurguluyoruz ama turizm pastasından çok daha fazlasını alabilmesi içinde etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Haftanın açılışında şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.




İŞTE BAŞARILI ÖĞRENCİLER
Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 50. Yıl ortaokulu öğrencisi Hamit Şen, Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Rukiye Aktan, Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Bozan, 50. Yıl ortaokulu öğrencisi Ezgi Demiröz, İMKB Belde ortaokulu öğrencisi Dicle Helin Sütçü, Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Kafaf,  Zübeyde Ortaokulu öğrencisi Hafza İpek, Hürriyet Ortaokulu öğrencisi ömer Faruk Polat ve Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencisi Nesra Aslan’ın ödüllerini veren Vali Azmi Çelik, başarılı öğrencileri kutladı.  


SIRADIŞI ETKİNLİKLER
Bu yıl farklı etkinliklerle turizm haftasını kutladıklarını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Bu yıl farklı bir konseptle turizm haftasını kutluyoruz. Medeniyetlerin çıkış noktası olan Mezopotamya’nın bir parçası olan ilimizin doğal, kültürel ve sosyal güzelliklerini gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Bu güzellikleri de ülkemiz ve dünyaya tanıtmanın çabasındayız. Halkımızı turizm konusunda bilinçlendirmek önemli görevimiz. Birçok medeniyete başkentlik yapan, açık hava müzesi konumundaki Hasankeyf’in ulusal ve uluslararası tanıtımına çalışacağız. Ayrıca diğer dört ilçemizin de sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerini farklı çalışmalarla tanıtacağız” dedi. 


“MÜZE PARK PROJESİ İLGİ GÖRECEK”
Aslanlı şöyle devam etti; “Batman’ın kültür envanterini çıkarmaya çalışıyoruz. Bu envanter ilimizi turizmde layık olduğu yere taşıyacaktır. Önümüzdeki aylarda açılışını yapacağımız Müze Müdürlüğümüzün, Müze park projesi de Batman’a yeni bir ivme kazandıracaktır. Gerek müzemiz gerekse son yıllarda sağlık turizmindeki gelişmeler ilimizdeki özel sektörün belki de yeni alanı olacaktır. Turizm için bazen tarihi yapılar ve doğal güzellikler yeterli olmayabiliyor. Algı ve imaj da önemsenmelidir. Batman’ın imaj algısını düzeltilmesi için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar vardır.”

Editör: TE Bilişim