**Türkiye Tenis Federasyonu’nun Batman’da düzenlediği CUP turnuvasının şampiyonu İsrailli Dudi Sela oldu. Rakibi Sloven Blaz Kavcıc’ı çekişmeli geçen maçta devirmeyi başaran İsrailli tenisçi Sela, birincilik kupasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in elinden aldı.

**Yağmurun iki kez ara verdiği müsabakada hakem ve saha görevlileri, tenis kortunun zeminini kuruttu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Güneydoğu’da ilk kez uluslar arası tenis turnuvasının yapıldığını belirterek; “Bu örnek turnuvayla Batman dünya ekranlarına tenisle de yansıdı” dedi.



FİNAL MAÇI NEFES KESTİ
20 Ülkeden toplam 50 tenisçinin katıldığı ve kısa adı CUP olan Challenger tenis turnuvasının yapıldığı Batman’da, şampiyon İsrailli tenisçi Dudi Sela oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Azmi Çelik, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve Batman’daki İl yöneticileri ile tenis severlerin izlediği Dudi Sela ile Sloven Blaz Kavcıc’ın final maçı çekişmeli geçti. Yağmurdan ıslanan tenis kortunun zemini hakemler ile görevliler havlularla kuruttu. Yaklaşık üç saat süren karşılaşmada güçlü rakibi Sloven Blaz Kavcıc’i 6-7, 6-3 ve 6-3 setlerle yenmeyi başaran İsrailli Sela, 42 bin 500 Euro’luk ödülün de sahibi oldu.



TENİS FEDERASYONUNDAN ÖVGÜ
Turnuvaya desteklerinden ötürü Vali Azmi Çelik, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, işadamı Nihat Özdemir ve TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın’a plaket veren Maliye Bakanı Şimşek, önce ikinci olan Sloven Kavcıc’e kupasını verirken, daha sonra turnuvanın şampiyonu olan İsrailli Sela’ya da birincilik kupasını verdi. Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Dünya Tenis Federasyonu’nun Batman’da yapılan turnuvayı örnek gösterdiğine dikkat çekti ve katkılarından dolayı tenis raketini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e armağan etti.



“BATMAN TENİSLE EKRANLARDAYDI”
İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya’dan sonra ilk kez uluslararası tenis turnuvasının Batman’da yapıldığına dikkat çeken Bakan Şimşek, şöyle konuştu; “Dünyanın 20 ülkesinden Batman’a gelen tenisçileri kutluyorum. Ben de tenisi seviyorum. Top toplayan kardeşlerimi de kutluyorum. Onlarda iyi iş çıkardılar. Batman’daki tenis turnuvası dünya ekranlarına kardeşlik, dostluk ve barış mesajı vermiş oldu. Umarım bu güzellikler devam eder.” Birincilik kupasını alan Dudi Sela, Batman’da gördüğü ilgiye teşekkür ederek; “Teniste en büyük kupası almanın sevincini yaşıyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim