**Batman Valiliği'nin organizasyonuyla İstanbul'daki 'Batman tanıtım günleri' start aldı. Tanıtım günlerinin resmi açılışını ise bugün 15.00'te Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yapacak. Uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin ve gazeteci İsmail Küçükkaya da tanıtım günleri etkinliğine katılacak.

AÇILIŞA BAKAN KATILIYOR
Batman Valiliği, petrol şehrinin güzelliklerini İstanbul-Yenikapı’da tanıtıyor. İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün koordinesindeki tanıtım günleri, 5-8 Aralık tarihlerindeki tanıtım günlerine, İstanbul'daki Batmanlılar da ilgi gösteriyor. Vali Hulusi Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir başta olmak üzere il protokolünün de katılacağı tanıtım programının açılışını ise bugün 15.00'te Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yapacak. Şimdiye kadar 29 ilin tanıtıldığı Yenikapı'da Batman tanıtımı yapılan 30. il olacak.

ÖREN BEBEKTEN, PETROL MAKETLERİNE
Yüzlerce esnafın yer aldığı stantta Batman'ın yöresel bebekleri de ilgi gören stantlardan. Hamdullah ve Süleyman Güneş kardeşlerin üretimini yaptığı 'ören bebekler' etkinlik günlerinde dikkat çeken ürünlerden. Lotus Rekamcılığın da aynı stantta yer aldığı etkinliklerde petrolün simgesi 'atbaşı' maketleri de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İLÇELER DE TANITILIYOR
1. Batman Tanıtım günlerinde ilçeler de tanıtılıyor. Sason, Kozluk, Hasankeyf, Gercüş ve Beşiri stantlarında yerel lezzetler tanıtılıyor. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın da tanıtım günlerinin ilk günlerinde stantlarda yer alarak, ziyaretçilerle ilgilendi.

FOLKLÖR EKİBİ RENK KATTI
Batman Halk Eğitim Müdürlüğü folkör ekibi, tanıtım günlerinin ilk gününde oyunlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekti. Yöresel halk oyunlarını sergileyen HEM ekibi, tanıtıma renk kattı. Öte yandan Mehmet Şah ve Davut Dicle kardeşler, Ozan Tayfun, Veysel Akat ve diğer yerel sanatçılar da etkinliklerde sahne aldı.

FERNAS GIDA, YENİ
MARKASINI TANITIYOR
Batman OSB'de üretim yapan Fernas Gıda ise yeni markası 'Lavi' meyve suyunu tanıtıyor. Böğürtlen ve elma-böğürtlen karışımı meyve suyunun tanıtıldığı stantta, ziyaretçiler yeni markaya tam not verdi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim