Korona virüs salgını nedeniyle geçen hafta ‘ek’ tedbirlerin alındığı Batman’da, vatandaşların uyarılara aldırış etmemesi endişe veriyor. Kentin en işlek güzergahı Turgut Özal Bulvarı ve Gülistan caddesinde yoğunluk yaşanırken, vatandaşların ‘sosyal mesafeye’ dikkat etmediği de gözleniyor.

EK TEDBİRLER ALINMIŞTI AMA…
Batman’da korona virüse yakalanan vaka sayısında artış yaşanmasına rağmen cadde ve sokaklardaki hareketlilik endişe veriyor. Batman Valiliği bünyesindeki İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçen hafta hayata geçirdiği ‘ek’ tedbirlere rağmen vatandaşlar, güneşli havayı fırsat bilip soluğu dışarıda almaya devam ediyor. Kültür, Gültepe ve Belde gibi nüfus yoğunluğunun olduğu mahallelerde vatandaşların çoğu evde kalmayı tercih ederken, kenar semtlerdeki manzara ise iç açıcı değil. Kentin en işlek güzergahları Turgut Özal bulvarı ve Gülistan caddesinde de getirilen sınırlamalara rağmen vatandaşların hareketliliği gözlemleniyor.

BATMAN’DA VAKA SAYISI ARTIYOR
Vali Hulusi Şahin, geçen hafta İl Pandemi Kurulu’nda yaptığı açıklamada; “Bazı vatandaşlarımız ve işletmelerin vurdumduymazlığı var. Herkes kendi karantinasını uygulasın. Gerekirse siteleri kapatabiliriz. 20’li rakamlardan 50’li rakamlara ulaştık. İlimizde ciddi bir artış var” ifadelerine yer vermişti. Kurul sonrası işlek güzergahlara sınırlama getirilmesine rağmen dışarı çıkan vatandaş sayısında düşüş olmadı. Batman’daki korona vakasının 100’e dayandığı öğrenilirken, evde kalmayı tercih eden yurttaşlar ise ilgili kurum-kuruluşlardan denetimleri ve tedbirleri artırmasını istiyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim