**Batman Çağdaş, sokağın nabzını tuttu. Batmanlılar, eski sürecin kaldığı yerden devam etmesini istediler ve eklediler; “Barışta kaybeden taraf yoktur.”

**Batman’daki dostlarını ziyaret eden Giresunlu Filiz Çakır, anlamlı mesaj verdi; “Kimse kardeşliğimiz bozmayacak. Halkların birbirleriyle sorunu yok.”

GİRESUN-BATMAN MESAJI
Çatışmalı sürecin son bulması için STK’ların yanı sıra yurttaşlar da sesini ‘gür’ şekilde duyuruyor. Batman’daki yakın çevresini ziyaret eden Giresunlu Filiz Çakır, Batı Rojava Dayanışma Derneği Başkanı Mahfuz Yıldırım’la birlikte barış mesajı verdi; “Kardeşliğimizi kimse bozamayacak” diyen Çakır ve Yıldırım, şöyle konuştular; “Kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Halkların birbirleriyle sorunları yok. Kardeşliğimizin bozulmasına da kimsenin gücü yetmeyecek. İktidarın sistem anlayışıyla sorunumuz var. Halklar ne zaman birbirine yaklaştıkça birileri sorun ve kriz yaratıyor. Herkese sesleniyoruz; kardeşliğimizi kimse bozmayacak.”




İbrahim ALTUN (66); Maazallah bu ülkede bir şey olursa iki toplumda zarar görecek. Bu işin çözümü siyasetçilerdir. Oy kaybetmiş, kaybetmemiş hiç önemli değil. Yeter ki, siyasetçiler elini taşın altına koysun. Bir an önce bu sorun çözülmelidir. Son günlerde akan kan yüreğimizi yakıyor. Bu ülkenin insanlarına yazıktır, günahtır. Artık kan dursun. İnsanlar barış içinde yaşasın.”




Beşir ÇEKMEN (55); Çözüm sürecinin önümüzdeki günlerde rayına girmesini bekliyoruz. Çünkü başka da alternatif yoktur. İnsanların yüzde 90’ı ‘barış’ istiyor. İki tarafa da yazık oluyor. Herkes çözüm sürecinin devamından yanadır. İnsanlar bu sorundan iyice yoruldu. Bir an önce gerçek bir barışın olmasını dört gözle bekliyoruz.




Remzi KAYA (53); Bölgede dökülen kandan bıktık. 90’lı sürece asla dönmek istemiyoruz. İki taraftan da tanıdığımız çevreler var. 2.5-3 yıldır süren güzel bir ortam vardı. İnsanlar artık ‘vurdulu-kırdı’lı bir ortam istemiyor. En kötü barış, dökülen kandan çok daha iyidir. Barışta kaybeden taraf yoktur.




Zeki KOÇ (55); Sokakta kimi dinlerseniz dinleyin, ilk söyleyeceğ söz ‘barış’ olacaktır. Çünkü insanlar barıştan yana bir ortam istiyor. Bu toplumun birbiriyle alıp vermediği yok. Tek isteğimiz artık anaların ağlamamasıdır. 90’lı sürecin bu coğrafyaya verdiği o kaos dolu günleri unutmuş değiliz. 2.5 Yıldır süren çözüm süreci herkesi rahatlatmıştı. O sürecin devamını istiyoruz.




Faruk KİPER (33); Kahve işletmeciliğini yapıyorum. Son yaşanan olaylar ister istemez herkesi olduğu gibi işimizi de olumsuz yönde etkiledi. 20 Gün öncesinde saat 21.00’e kadar açık tuttuğumuz işyerlerimizi şimdi erken saatlerde kapatmak zorunda kalıyoruz. Çünkü müşteri yok. Karanlık çökünce herkes evine dönünce esnaf da zor durumda kalıyor. Çözüm sürecinin devamını istiyoruz.



Mehmet ÖZLÜK (66); Herkes barış ve huzur ortamından yana. Ne bir anne ne de bir ailenin ağlamasını istemiyoruz. Eski günlere asla dönmek istemiyoruz. Biz çok acılı bir süreç yaşadık. Çocuklarımız  ve geleceğimizin acı dolu bir tabloyla karşılaşmaması için artık akan kanın durmasını istiyoruz. Bu toplumun tek isteği barış ortamıdır.




Mahfuz YILDIRIM (48); Çözüm sürecinde Kürt ve Türklerin kardeşliğini kimse bozamayacaktır. Barıştan yanayız. Kavga da istemiyoruz. Kürtlerin mücadelesi barışa yöneliktir. Sürecin devamını istiyoruz. İki toplumun da birbiriyle sorunu yok. Neden barış ortamı gerçekleşmesin.




Filiz ÇAKIR (45); Süreç barışa doğru ilerlerken, iktidarın işgüzarlığıyla bir an da işler tersine döndü. 7 Haziran seçimlerinden sonra iktidarın tutumu bu manzarayı ortaya çıkardı. Halklar bir gün mutlaka bir araya gelecek. Çözüm süreci devam etmelidir. Halklar eşit ve adil bir şekilde yaşamak istiyor.

Editör: TE Bilişim