**Batman Üniversitesi’nin organize ettiği 2. Geleneksel Necat Nasıroğlu anma programında 150 dönümlük alan üzerinde yapılacak ‘Necat Nasıroğlu Külliyesi’ projesi de açıklandı. Nasıroğlu Vakfı yöneticisi Ferhat Nasıroğlu: “Kır saçlı adam, ardından güzel eserler bıraktı. Biz de hem Batman’a yakışır hem de Necat Nasıroğlu adına yakışır bir eser olacak külliyenin temelini Nisan’da atacağız” dedi.

ÜNİVERSİTEDE ANMA PROGRAMI
Batman Üniversitesi ile bazı STK kuruluşlarının birlikte ikincisini düzenlediği Necat Nasıroğlu anma programında Esentepe’ye yapılması planlanan külliye projesinin ayrıntıları da açıklandı. Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, il yöneticileri, STK temsilcileri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı programının açılışı İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisiyle start aldı. Daha sonra programda konuşan Nasıroğlu Vakfı yöneticisi Ferhat Nasıroğlu, merhum babasından örnekler verdi. ‘Kır saçlı adam ardından güzel eserler bıraktı’ diyen Nasıroğlu, şöyle devam etti: “O, çalışmayı çok severdi. Şoförlükle başladı, azmiyle büyük işler başardı. İmkanlar yoktu, okuyamadı ama bizleri okuttu. Çok çalıştı, kazancını ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. O memleket sevdalısı adam güzel şeyler söyledi. Söylemekle yetinmedi, şoförlükle başlayan hayatı bir çınar gibi kök saldı.”

KÜLLİYE PROJESİ AÇIKLANDI
Esentepe’de 150 dönümlük alana yapılacak Necat Nasıroğlu Külliyesi’nin ayrıntılarına da değinen Ferhat Nasıroğlu: “Esentepe’deki külliye sadece ibadetle sınırlı olmayacak. Sosyal yaşam alanını da içerecek olan külliyede 8 Bin kapasiteli dört minareli cami, 600 kişi kapasiteli taziye evi, 1000 kişilik konferans salonu, 24 saat açık tutulacak kütüphane, 500 araçlık otopark ve dini nikahların da yapılacağı küçük bir nikah salonu da açmayı düşündüğümüz külliyede minareler, Hasankeyf’teki Er- Rızk ve Süleyman Koç minarelerinin benzeri olacak. Turgut Özal bulvarında gezen aileler rahatlıkla bu yaşam alanından yararlanacak. Geç vakitlere kadar Batmanlıların dinlenebileceği bir alan yaratmak istiyoruz” dedi.

“TEMELİ NİSAN’DA ATILACAK”
Nasıroğlu, projenin detaylarını şöyle açıkladı: “ İnteraktif külliye hatırası, üç boyutlu gözlem evi, 5D sanal tur yeri, İbrahim Hakkı Hazretlerinin astronomi simülatörünün de yer alacağı külliyenin yapımını tamamen Necat Nasıroğlu Vakfı üstlendi. Vakfımız buranın işletmeciliğini de yapacak. Çay, kahve ve yemeği de bizler sağlayacağız. Batman’a ve Necat Nasıroğlu adına yaraşır bir eser kazandıracağız. Eserin temelini de Nisan ayında atacağız.” Programda Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Vali Hulusi Şahin de merhum Nasıroğlu’nun Batman’a kazandırdığı eserlerle isminin hep anılacağını ifade etti. Daha sonra STK’lar adına İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Necat Nasıroğlu’nun fotoğrafını oğlu Ferhat Nasıroğlu’na hediye etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim