2 BİN KİŞİ TAPUYA KAVUŞTU
Batman'ın yeni imar alanı olarak belirlenen Akça (Tılmız) köyü çevresindeki arsa sahiplerine tapularının verilmesi, bayram sevinci yaşattı. Batmanla birleşen ve halen köy statüsünde olan Akça'nın önünden geçen Batman-Hasankeyf karayolu güzergahının Binatlı yol ayrımına kadar olan yolun iki tarafında da yer yer 250 ila 300 metrekarelik alan daha önce yeni imar alanı olarak tespit edilmişti. Yaklaşık iki bin kişi geçen hafta tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı.

GÜZERGAHTA YENİ KONUTLAR
Şehrin yeri imar alanı olarak belirlenen Akça (Tılmız) köyü çevresindeki yol güzergahında daha önce yeni konut siteleri planlayan bazı inşaat firmaları, 10+1 kat izninin verilmesiyle projelerini raftan indirdi. Yeni duble yolunun yapılacağı Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki yeni imar alanında modern konut sitelerinin de yapılacağı gelen haberler arasında. Tapularını alan köylüler ile bazı inşaat firmalarının pazarlık yaptığı öğrenildi.

KÖYÜN KADERİ DEĞİŞTİ
Erköklü (Ermi) köyünün mahalle statüsüne kavuşmasının ardından kent merkezine en yakın köy olarak bilinen Akça (Tılmız)ın yeni imar alanıyla birlikte kaderi değişti. Eski höyüğün bulunduğu Akça yakınındaki arsaların bir bölümünün imara açılmasıyla beraber arsaların prim yaptığını belirten bazı köy sakinleri, şunları kaydettiler: "Daha önce dönümü 50 ila 100 bin TL'den satılan arsalar şimdi 300-400 bin TL'den alıcı buluyor. Özellikle tapularının verilmesinin ardından yola yakın arsalar büyük prim yaptı." (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim