**Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ni ziyaret eden Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, gündemdeki konuların yanı sıra çalışmalarını anlattı ve ekledi: “Yıl sonuna kadar 300 Bin ton asfalt serimi planlıyoruz” dedi.

**Kayyum olarak göreve başladığı günden beri 82 Milyon TL borç ödediklerini belirten Aksoy, şöyle devam etti: “Ödediğimiz borç miktarı 82 Milyon lirayı buldu. Sadece 1 Milyon lira civarında bize destek geldi. Tüm çalışmaları bütçemizden karşıladık.”

AKSOY, GAZETECİLER CEMİYETİNDEYDİ
Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şahin ile birlikte konuk olduğu Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nde kentin gündeminde sorunları masaya yatırdı. Aksoy’u, Cemiyet Başkanı Arif Arslan ve yöneticiler karşıladı. Göreve geldiği günden bugüne dek 82 Milyon TL borç ödediklerini belirten Başkanvekili Aksoy: “İki yıla yakın süredir ödediğimiz borç miktarı 82 Milyon lirayı buldu. Vakıf Katılım Bankası’ndan gelen 20 Milyon liralık krediye dokunmadık. Bunu hizmetlerde ve projelerde kullanmak istiyoruz. Kayyum olarak atandığım günden bugüne sadece 1 Milyon lira civarında bize destek geldi. Diğer tüm çalışmaları bütçemizden karşıladık” dedi.

“SOSYAL HİZMETLERDE ATILIM YAPACAĞIZ”
Sosyal hizmetler politikasında yeni atılımlara yönelik projelere start vereceklerini de ifade eden Başkanvekili Aksoy, şöyle devam etti: “Özellikle sosyal hizmetlerde önemli bir reform yapacağız. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nü yeniden yapılandıracağız. Tespit edeceğimiz dar gelirli ailelere sıcak aş ulaştıracağız. Yaşlılara evde her türlü hizmet verilecek. Kuru gıda ihtiyaçları bile karşılanacak. Bebeği olan ailelere süt imkanı da tanınacak. Nakdi yardımlar ise belli bir sistem dahilinde sürecek. Yardım dernekleri ile işbirliği içinde olacağız.”

300 BİN TON ASFALT SERİMİ
Belediye’nin yaz mevsiminde kentin dört bir yanına asfalt serimini gerçekleştireceğini söyleyen Başkanvekili Aksoy: “Yıl sonuna kadar Batman’ın cadde ve sokaklarına 300 bin ton asfalt serimi planlıyoruz. Temizlikte yavaş yavaş arzu ettiğimiz yere geliyoruz. Katı atıkta Gebze Belediyesi ile görüşme halindeyiz. Katı atık konusuna da kesin çözüm bulacağız. Halk evleri mükemmel bir görünüme kavuştu. Yıl sonuna kadar planladığımız birçok projeyi hayata geçireceğiz. Keşke imkanımız olsaydı da Belediye sarayını bir iş merkezine taşısak ve binanın yerini yeşil alana dönüştürebilseydik. Her yere bina mantığından uzaklaşmalıyız. Yeşil alan sayısını artırmalıyız” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim