*Şehir merkezinde yer yer 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı ilçelerde 20 santimetreye kadar çıktı. 79 köy ve 64 mezra yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için Özel İdare ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi’nin Karla Mücadele ekipleri çalışmaları sürdürüyor.

*Güne kar manzarasıyla uyanan esnaf işyerlerinin önünü, işe gidecekler ise araçlarını temizledi. Yoğun kar’dan kent merkezinde onlarca ağaç kırıldı. Meydan Mahallesi’ndeki şemsiyeli sokaktaki şemsiyelerin tamamı hasar görünce Belediye ekiplerince kaldırıldı.

79 KÖY VE 64 MEZRA YOLU KAPANDI
Batman’da geçen Cuma gecesi etkili olan kar yaşamı olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde yer yer 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı ilçelerde 20 santime kadar çıktı. İl genelinde 79 köy ve 64 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün ‘Karla Mücadele’ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

KAR TEMİZLİĞİ
Cumartesi sabahı kar yağışıyla uyanan esnaf iş yerinin önünü, işe gidecekler ise araçlarını temizledi. Kar, kentte kartpostallık görüntüler de ortaya çıkardı. Kar yağışının bu yıl kente geç yağdığını belirten bazı esnaflar: “Batman merkezde beklenen kar yağışı gecikmeli de olsa da sonunda yağdı. Kar yağışı bizi ve çiftçilerimizi sevindirdi. Kar, hastalıkları da ortadan kalkacaktır. Yağmur nedeniyle merkezde pek kar tutmadı ama yüksek kesimlerde kar bayağı düştü” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim