**Üniversitelerin kütüphaneleri arasında 36. sırada bulunan Batman Üniversitesi’ne, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü, araştırma petrol kaynak kitapları bağışladı.
**İl Halk Kütüphaneleri yaz döneminde Üniversite ve liseli gençlerin akınına uğruyor. Öğrenciler, yer bulabilmek için erken saatlerde kütüphanelerin yolunu tutuyor.
KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİ SOLLADI
Batman Üniversitesi, zengin kütüphanesiyle eski Üniversiteleri solladı. Tüm dillerde 55 bin kaynak kitabının bulunduğu Batman Üniversitesi kampusündeki modern kütüphane binası, fiziki açıdan da en zengin kütüphaneler arasında yer aldı. Üniversitelerin kütüphaneleri arasında Türkiye 36.sı olan Batman Üniversitesi, komşu İl Diyarbakır’daki kütüphaneyi de geride bıraktı. Kaynak kitapları, roman ve araştırma kaynak kitaplardan halk da yararlanıyor.
TÜRKİYE PETROLLERİNDEN DESTEK
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü, dört kamyon petrol kaynak kitapları Batman Üniversitesine bağışladı. Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman’ın da önümüzdeki günlerde katılacağı törenle kütüphaneye bağışlanan kaynak kitapları, Üniversite bünyesindeki kütüphaneye zenginlik katacak. Bu arada yaz mevsiminde Batman Üniversitesi kütüphanesi ile Kültür-Turizm Müdürlüğü bünyesindeki İl Halk Kütüphaneleri’ne Üniversite ve liseli öğrencilerin ilgi göstermesi dikkat çekti. Kütüphanelerden ortalama 450 öğrencinin faydalandığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim