PTT KARTI OLANLAR ATM’LERDEN ÇEKEBİLECEK

Ekonomik istikrar kalkanı paketi destek programı kapsamında Batman’da 24 bin kişiye yaklaşık 30 milyon TL nakdi yardım yapılacak. Dünden itibaren nakdi destek ödemelerine başlanılırken, Batman’da 23 bin 649 kişinin doğum yılının son rakamlarına göre ödemeler yapılıyor. PTT kartı olanların 1000 TL’lik desteğin tüm kamu bankaların ATM’lerinden komisyonsuz olarak çekebilecekleri belirtildi.

65 YAŞ VE ÜSTÜNDEKİLERE EVLERİNDE ÖDEME

Batman’da 65 yaş ve üstündeki toplam 4649 yaş kategorisindeki vatandaşların evlerine, Milli Eğitim personeli ile mutemet tarafından bin TL’lilik nakdi yardımın ulaştırılacağı belirtildi. Salgın tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmamasının gerektiğine dikkat çeken yetkililer: “Yaşlılara gerek nakdi gerekse ihtiyaç duydukları gıda yardımı hem Milli Eğitim personeli hem de Vefa Grubu tarafından adreslerine kadar ulaştırılacak. Yaşlıların dışarı çıkmamalarını ve evlerinde kalmalarını istiyoruz” diye konuştular.

VEFA DESTEK GRUBU EVLERE GİDİYOR

Batman Vefa Destek Grubu, 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların taleplerine anında cevap vererek, ihtiyaçlarına çözüm bulmayı sürdürüyor. Vefa Destek İletişim hatlarını arayan risk grubundaki vatandaşların talepleri alınarak ekiplere haber veriliyor. Ekipler vatandaşları ziyaret ederek ihtiyaçları noktasında çözüm üretiyor. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim